CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. február 14., hétfő 00:00


Kettõs kosaras gyõzelem

A hölgyek sikeres hétvégéje

NBI A CSOPORT NÕI KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉSEK:

GYSEV-RINGA - DKSK-BORSODCHEM 68:63 (35:26)


A fontos mérkõzés elején a GYSEV játékosai jobban elõkészített helyzetekbõl dobtak és szerezték pontjaikat. A 4. percben 8:2, majd a 7. percben 12:8 volt az eredmény. A vendégek fokozatosan magukra találtak és a 11. percben át is vették a vezetést 17:14-re. Ekkor fõleg Eördögh jóvoltából javult fel a soproni csapat teljesítménye és a 15. percben ismét a GYSEV-nél volt az elõny 26:21-re. Eördögh ekkor jól védekezett, eredményesen dobott mindenhonnan, így a félidõ végére már 9 pontosra nõtt a hazaiak elõnye.

A második félidõben tovább folytatódott Eördögh remeklése és a 26. percben már 48:32 volt az elõny. Az ekkor biztosnak látszó mérkõzés még nem fejezõdött be, mert egy GYSEV hullámvölgyben kilenc pontra zárkózott fel a Diósgyõr. A mérkõzés változatosságát jól jellemzi, hogy ezután néhány perccel megint 14 pontra nõtt a különbség és még mindig nem volt vége. A Sopronból elkerült Bajkusa percei következtek a mérkõzés vége felé közelítve. Az Õ jó játékának köszönhetõen 3 pontra megközelítette a Diósgyõr a GYSEV-et. Az utolsó másodpercekben Eördöghék megint növelni tudták elõnyüket és így megérdemelten szerezték meg a két bajnoki pontot.

GYSEV: Poto 7/3, EÖRDÖGH 19/9, MANDIC 19, Hollósy 2, VILIPIC 16, Cs: Donkó 5, Radnóty -, Dénes -, Edzõ: Saeed Armaghani.

Diósgyõr: BAJKUSA 18/3, Brosovszky 7/3, BALOGH 10/3, Csávás 8, Perovic 8, Cs: Andó 5, Bellovai 7, Edzõ: Áron Balázsné.

ZALA VOLÁN - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 67:76 (36:35)


Meglepetésre a zalaiak kezdtek jobban és magabiztosan 10 ponttal is vezettek. Ebben az idõszakban nagyon szétesõen játszottak a soproniak és erõsen érezni lehetett Ambrus hiányát, aki sérülés miatt csak a cserepadon foglalt helyet. A félidõ második felére azonban Szemerédi ponterõsségével sikerült felzárkózni, így nyílttá vált a mérkõzés a második félidõre.

A második játékrészben a vendégek átvették a vezetést, azonban a hazaiak mindig ott voltak a közelükben. Nagyon izgalmasan alakult a hajrá, amikor is Meszlényi edzõ kénytelen volt a nem teljesen egészséges Ambrust is pályára küldeni, aki nem tudott hibázni és ez döntõnek bizonyult. Ördög is meglepõen jó teljesítményt nyújtott és hozzásegítette csapatát a fontos idegenbeli gyõzelemhez.

Zala Volán: Völgyesi 9/6, NYIRÕ 13, Szõke 9, Kitlinszkaja 4, Papp 12, Cs: PÁSZTÓI 20, Horváth M. -, Edzõ: Vertetics István.

Soproni Postás: Delmis 4, SZEMERÉDI 26/3, FODOR 11/3, ÖRDÖG 12, Bíró 12, Cs: Englert 2, AMBRUS 9, Edzõ: Meszlényi Róbert.

Tvordy György