CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. augusztus 19., csütörtök 02:09


Teltházas konferencia rangos meghívottakkal

Európa határok nélkül 15 éves a Páneurópai Piknik

Európa határok nélkül 15 éves a Páneurópai Piknik című nemzetközi konferencia Igen jelentős létszámú résztvevővel tartották a tegnap az Európa határok nélkül 15 éves a Páneurópai Piknik című nemzetközi konferencia első napját a B.W. Pannonia Med Hotel Európa-termében.
A Konrad-Adenauer-Stiftung, a Hanns-Seidel-Stiftung és a Páneurópa Unió Magyarország közös nemzetközi konferenciáján számos rangos politikai és közéleti személyiség jelen volt.

“Kortársak beszélgetnek – 15 évvel később“ címmel Dr. Martonyi János (Szabad Európa Központ) moderációja mellett Dr. Otto von Habsburg és Dr. Pozsgay Imre idézte fel a korabeli eseményeket.
A kétnapos program csütörtökön reggel 9.00 órakor “Európa határok nélkül - Közös jog-és belpolitika“ (Dr. Karl von Wogau, EP képviselő,Dr. Szájer József, EP képviselő, Moderáció: Hans-Friedrich Freiherr von Solemacher, HSS) és a “Európai kultúrpolitika - Egység a sokszínűségben“ (Dr. Rainer Jork, a Bundestag korábbi tagja, Dr. Pröhle Gergely, Magyarország svájci nagykövete, Moderáció: Klaus Weigelt, KAS) előadásokkal folytatódik.
15.00 órakor ökumenikus istentiszteletet tartanak a határnyitás helyszínén, Sopronpusztán.
Az eseményekről a későbiekben részletesen is beszámolunk.

Európanap A Páneurópai Piknik 15. évfordulóján a városi megemlékezés, az Európanap csütörtökön, 15.00 órakor a B. W. Med Hotelben kiállítás-megnyitóval kezdődik. A további részletes programmot a Rendezvények a Páneurópai Piknik és a sopronpusztai határáttörés 15. évfordulóján előzetesben találják.