CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. augusztus 21., szombat 23:42


Díszoklevél japán városok polgármestereinek - Állami kitüntetés Dr. Kárpáti László igazgatónak- Magyar-roma séta a Piknik helyszínére

Hírek, események

Díszoklevél japán városok polgármestereinek A Páneurópai piknik évfordulóján a piknik anyagát kiállításon bemutatott két japán város, Mihara és Takato polgármestereinek, Suzuki Yoshinorinak  (Mihara) és Itow Yishitónak (Takato) díszoklevelet adományozott a Páneurópai Piknik '89 Alapítvány. Az okleveleket Dr. Magas László, az alapítvány elnöke adta át a polgármestereknek az augusztus 19-i fertőrákosi Európa-koncerten.

Állami kitüntetés Dr. Kárpáti László igazgatónak A tertmészetvédelem területén végzett munkájának elismeréseként Dr. Kárpáti László, a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (Polgári tagozat) kitüntetést vehette át Mádl Ferenc köztársasági elnöktől a tegnapi parlamenti ünnepségen.

Magyar-roma séta a piknik helyszínére A Páneurópai piknik évfordulóján a Soproni Cigány Kisebbségi Önkormányzat közös sétát szervezett az áttörés színhelyére, ahol Magas László, a Páneurópai Piknik '89 Alapítvány elnöke, egykori szervező emlékezett a  történelemfordító eseményre. A rendezvény résztvevői köszöntötte Palkovits János, Fertőrákos polgármestere.