CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. augusztus 25., szerda 14:18


Civitas hírmagazin

Az Ikva Rádió hírei

Ikva Rádió: 94.1
Civitas hírmagazin

A Mosonmagyaróvár-Sopron-Győr hulladékzelési hármas projekt képviselői tartottak kedden sajtótájékoztatót Sopronban. Elhangzott: a 20 milliárdos beruházás 480 ezer ember hulladék elhelyezési gondját oldja meg. A szakemberek szerint nagyon fontos a lakosság aktív részvétele, ezért is végeztek most Sopronban közvéleménykutatást a témában. Dr. Szakál Gyula egyetemi docens a munkák irányítója elmondta, hogy a városban nagyon pozitív a a lakosság hozzáállása a szelektív hulladékgyűjtéshez.

A burgenlandi hulladékszövetség felszólította a háztartásokat, hogy ne támogasság a magyar szemétturizmust. Az osztrák hírügynökség jelentése szerint a lakosságot arra kérik, hogy a házuk elé tegyék ki azokat a tárgyakat, amelyeket már nem használnak, de ne keverjék a szemétbe. Így a Magyarországról érkezők csak azt viszik el, amire szükségük van.

Fertőszéplakon a képviselő-testület tagjainak többsége nyár elején bizalmatlansági indítványt nyújtott be Bozsvári István polgármester ellen. A testület az önfeloszlatás mellett voksolt, emiatt időközi választásokat kell tartani a faluban. A szeptember 12.-re kiírt választáson 4 jelölt indul Bozsvári István, Kóbor Attila, Madarász Lajos és Bán Zoltán, írta Kisalföld.

Schubert Éva, Avar István, Agárdy Gábor, Kállai Ferenc-többek között ezeknek a neves színészeknek a nevei fémjelzik a következő évadot a soproni színházban. Az új szezonban tervezi a színház, hogy állandó budapesti bemutató helyet is keres legsikeresebb darabjaiknak. A színház új előadásai között ismét operettek, drámák, vígjátékok szerepelnek majd. Bemutatják a 9 előadás között a Macska a forró bádogtetőn című Tenessee Williams darabot Szilágyi Tibor, művészeti igazgató rendezésében.

A tavalyi évadot értékelve a Pro Kultúra Kht vezetője Nyerges Ferenc elmondta, hogy minden eddigi eredményt túlszárnyalva tavaly közel 10 ezer bérletese volt a Petőfi Színháznak. A cég tervezi, hogy változtat a Soproni Ünnepi Hetek műsorain, valamint alapít egy színházi díjat is Soproni Thurner Mihály nevével, amelyet évadonként adnak majd ki a társulat egy-egy tagjának.