CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. augusztus 25., szerda 23:54


Közvélemény-kutatás a szelektív hulladékgyűjtésről

Közvélemény-kutatás a szelektív hulladékgyűjtésről

A szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági közvélemény-kutatás eredményéről tartott sajtótájékoztatót a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. és Hruby József alpolgármester a Városházán


Kovács Barnabás és Hruby József

A közvéleménykutatást irányító dr. Szakál Gyula tájékoztatása szerint ötszáz soproni lakost kérdeztek meg, a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban, ami megfelel az ekkora nagyságrendű városokhoz szabott normáknak. A kérdezőket meglepte a lakosság érdeklődése és pozitív hozzáállása a kérdéshez, ami eltér az országban eddig tapasztaltaktól.
A megkérdezettek jelezték, hogy kevés a kérdéshez kapcsolódó önkormányzati információ, ezért nyolcvan százalékuk helyeselné, ha több információval rendelkeznének.
Hruby József alpolgármester hangsúlyozta, hogy a városvezetés kifejezeztten támogatja a szelektív hulladékgyűjtés projektet, a májusi közgyűlésen az önkormányzat kijelölt öt hulladékudvart és több mint hatvan hulladékgyűjtő szigetet a fém, fa, műanyag és üveg hulladékok szelektív begyűjtésére.

Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezetője szerint a megyét átfogó szelektív hulladékgazdálkodási projekt megoldást jelent a három város és 225 település hulladék elhelyezési gondjaira. A felmérés grafikonjait a készítők bocsátották a sajtó rendelkezésére.

tsz