CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. augusztus 26., csütörtök 21:27


Megjelent az Ágfalvi Krónika augusztusi internetes száma

Megjelent az Ágfalvi Krónika augusztusi internetes száma
Megjelent az Ágfalvi Krónika augusztusi internetes száma, amelynek köszöntő részében Gaál István polgármester köszöni meg a bizalmat, amellyel polgármesterré választásakor tüntették ki az ágfalvi szavazók és ígéri, hogy a ,,felemelő feladatnak pártoktól függetlenül kíván eleget tenni." Jövőbeli tervei között a polgármester a következőket említi: ,,Megkezdjük a falu zsáktelepülés jellegének a felszámolását, új utak, kerékpárutak megépítésével, feladatomnak tekintem az általános iskolánk megtartását, ennek érdekében növeljük a szaktanári ellátottságot, további modernizációt hajtunk végre és bevezetjük a zeneoktatást, befejezzük a temető felújítását további víznyerő-helyek kiépítésével."

A lap beszámolót közöl az ágfalvi időközi polgármester választásról, és az eredményeket is ismerteti.
Az Ágfali Krónika arról is ír, hogy a községben megalakult a "Virágos Ágfalváért Egyesület” és megkezdték az utcák, terek virágozását, amihez a lakosság lelkesen csatlakozott.
A ,,virágosítók" miután a sajtóból értesültek arról, hogy a virágos falvak közül Balatonszárszó méltó a nemzetközi megmérettetésre, egy vasárnapi kirándulás során odautaztak megtekinteni a várost. ,,Hátha találunk valami érdekeset, utánzásra méltót. Tanulni soha nem szégyen." - szól a beszámoló, amelyből azt is megtudtuk, hogy Ágfalva virágosítását kik és hogyan támogatták.

A Szombathelyen tartott német nyelvi- és hagyományőrző táborról, továbbá a Fertőmeggyesen rendezett I. Háromnyelvű Nyári Akadémiáról is olvashatunk az Ágfalvi Krónikában. Ez utóbbit a tehetséges tanulók számára – német- magyar- horvát nyelven – a régebb óta fennálló kapcsolatunk révén (draßburgi és zemendorfi iskolával) kapta az iskola hat tanulója és a tantestület két tagja.
Az augusztus első hétfőjén immár szokásos lépesfalvi strandolásról is beszámoló született, a továbbiakban önkormányzati és közérdeklődésre számot tartó helyi hírek és felhívások olvashatók.

Az Ágfalvi Krónika teljes terjedelmében Ágfalva honlapjáról érhető el, ahol az Ágfalvi Krónika előző számai is olvashatók.