CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. augusztus 30., hétfő 13:44


Balf: Szüreti Napok hatodik alkalommal

Balf: Szüreti Napok hatodik alkalommal

Bár a balfi domboldalakon a szőlő még javában a napfényben sütkérezik, azért a szüreti napokat már megtartották Balfon.
A szüreti napok gyakorlatilag már rég nem a dolgos és fárasztó szüret utáni jól megérdemelt mulatozás időszakát jelentik, hanem kis időbeli anakronizmussal, de így is a közösséget összekovácsoló őszi népünnepélyt, amely összegyűjt kicsit és nagyot, helyit és messzebbről érkezettet, még akkor is, ha a szüret még odébb van.

Feldíszített porták, fúvószene, vidám maskarák, lovas és traktoros felvonulás, balfi borokat kóstoló emberek, zene, gyermekprogramok: két napos jókedvet hoztak az idei szüreti napok Balfra, és a mindezeket beharangozó madárijesztők, amelyek száma a szüreti napok idejére megsokszorózódott.

Ez alkalommal megtartották a Balfi Borversenyt is, amelyre 16 termelő 28 borát bírálta a Szita Miklós borász elnökletével működő borbíráló bizottság. A megérettetésre benevezett 1999, 2001, 2002 és 2003-as évjáratok között többnyire a Kékfrankosok voltak jelen, de Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Zöld veltelini, Zweigelt is került a szakmai és a ,,társadalmi" zsűri poharába.
Az idei helyezéseket mind a Cabernet Sauvignon fajta nyerte. Első lett Töltl József 2003-as, Nagydíjas Cabernet Sauvignon-ja, második Karádi Gábor 2002-es, hamadik pedig Szita Ákos bora.

Képriport



Kapcsolódó cikkek:
Balf - a madárijesztők ürügyén