CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2004. augusztus 30., hétfő 17:42


Ma délelőtt megkezdődött a beruházás munkaterületeinek hivatalos átadása. Virágvölgy és Tómalom városrészében szeptember elején megkezdődnek a földmunkák

Startol a Soproni Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási programja

Startol a Soproni Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási programja

Ma délelőtt megkezdődött a beruházás munkaterületeinek hivatalos átadása. Virágvölgy és Tómalom városrészében szeptember elején megkezdődnek a földmunkák

 A tervek és engedélyek szerint szeptember elején a Virágvölgy és Tómalom egyelőre ellátatlan területein megkezdődik a szennyvízhálózat építése. A Soproni Önkormányzat a területen lévő telkek tulajdonosait ezúton is arra kéri, hogy a magántulajdonban lévő telkeken megépítendő szennyvíz bekötővezetékek kívánt elhelyezése érdekében egyeztessen a kivitelezőkkel. Minderről az érintettek postai értesítést is kapnak.

Az érintettektől kérik, hogy minél előbb vegyék föl a kapcsolatot a területen folyó munkálatokért felelős építésvezetővel, Béndek Józseffel, a 06-30-910-4090-es telefonszámon és egyeztessenek időpontot a házi bekötések elvégzéséhez.

A kapcsolatfelvétel a munkálatok zökkenőmentes megvalósítása, így az egész város érdekében is fontos. Az előre nem egyeztetett ingatlanok bekötése az egész terület munkálatainak előre nem látható elhúzódásával járhat.

A Sopron város kezdeményezésére, az Európai Uniós ISPA alapból és állami támogatással megvalósuló, 4,9 milliárd forintos beruházás keretében jelentősen kibővül, és korszerűbbé válik Sopron és környékének szennyvízhálózata, valamint újjáépül a szennyvíztisztító telep.

A tervek szerint 2006 december 31-ig eltartó program során Sopron város önkormányzata a beruházás során folyamatos tájékoztatással igyekszik megkönnyíteni a környék lakóinak mindennapi életét. A munkálatokkal elkerülhetetlenül együtt járó zaj, por, forgalom elterelések okozta átmeneti kellemetlenségekért ezúton is elnézésüket és türelmüket kérjük. Bízunk benne, hogy a város történetében példátlan léptékű beruházás a szennyvízhálózat bővülésével, a korszerű szennyvíztisztító telep megépülésével a régió természetvédelmi és ipari beruházásai is új ütemben folytatódnak majd.

További információt ad Vargáné Korompay Dóra, irodavezető helyettes, Sopron Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Iroda, telefon: 515-125

(Városházi információ)