CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. augusztus 31., kedd 14:59


A soproni székhelyű közgyűjteményi intézmények sorsa

A megyei közgyűlés elnökének sajtóközleménye

Sajtóközlemény

A megyei napilapban a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat fenntartásában működő soproni székhelyű közgyűjteményi intézmények sorsával foglalkozó írásra dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke a következőkben reagált:

„Walter Dezső polgármester úr levélben valóban megkeresett azzal a szándékkal, hogy a nyári szünetet követően kezdjünk tárgyalásokat a jelenleg a megyei önkormányzat által fenntartott soproni székhelyű közgyűjteményi intézmények Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonába, illetve kezelésébe (üzemeltetésébe) adásáról.
A felvetett szándék nyomán a megyei hivatalban megkezdtük az intézményi átadás-átvétel szakmai, jogi hátterének áttekintését.
Az augusztus 31-i, röjtökmuzsaji vezetői fórum keretében megbeszélést folytattam Kalmár István alpolgármester úrral, aki e témában Walter Dezső polgármester úr képviseletében járt el. Megbeszélésünkön, - mely a témában az első személyes egyeztetés volt – semmiféle konkrét döntést nem hoztunk. Nem is hozhattunk, hiszen a lehetőségeket, a szakmai és jogi hátteret a szakapparátusok jelenleg is vizsgálják.
Megállapodtunk abban, hogy a szeptember 6-ával kezdődő héten Sopronban polgármester úrral a további részletekről személyes találkozó során folytatjuk az egyeztetést. Erről természetesen a médiumok érdeklődő munkatársait is tájékoztatni fogjuk.”

Kapcsolódó cikk:
Lehangoló Festőköz
A Festőköz lehangoló látványa nem méltó a történelmi belvároshoz. Lepusztulófélben lévő műemlékének, a Rejpál-háznak a megmentése érdekében tárgyalások kezdődnek a tulajdonos megyei önkormányzattal.

http://www.kisalfold.hu/cikk.php?id=191&cid=107225