CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. szeptember 01., szerda 11:07


Számvevőszékek elnökei Sopronban - Felfüggesztették a Brau Union részvényeket- Jobbik: Közéleti beszélgetések

Hírek, események

Számvevőszékek elnökei Sopronban Dr. Kovács Árpádot,  az Állami számvevőszék elnökét és vendégét, dr. Josef Mosert, az INTOSAI főtitkárát, az Osztrák Számvevőszék elnökét fogadta a tegnap Walter Dezső polgármester a soproni Városházán.
Dr. Josef Moser elnök, Mag. Wilhelm Kellner nemzetközi igazgató, dr. Gertrude Schlicker nemzetközi tanácsos  dr. Kovács Árpád elnökkel és munkatársaival az október 10-ei Budapeasten kezdődő legfőbb Ellenőrzési Intézmények Nemzetközi Kongresszusával (INTOSAI) kapcsán folytatott megbeszéléseket Sopronban.
 
Felfüggesztették a Brau Union részvényeket A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szeptember 1-jétől kezdődően 30 napra felfüggesztette a Brau Union Rt. részvényeinek tőzsdei kereskedését - közölte a Budapesti Értéktőzsde a honlapján.
Az indoklás szerint a felfüggesztés azért történt, mert a Fővárosi Bíróság 2004. augusztus 27-én meghozott jogerős ítéletével hatályon kívül helyezte a Brau részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatot jóváhagyó PSZÁF-határozatot, és a felügyeletet új eljárás lefolytatására kötelezte.
E tényleges helyzetet alapul véve a felügyelet megállapította, hogy a Heineken N.V. 2003. október hó 15. napján a Heineken International B.V.-n keresztül 93,2 százalékos befolyást szerzett a Brau Union Hungária Sörgyárak Részvénytársaságban, mely befolyásszerzés alapján fennáll a nyilvános vételi ajánlattételi kötelezettsége.

Jobbik: Közéleti beszélgetések A Liszt Szalonban Molnár Tamás grafikus-író, publicista vezetésével szeptember 3-án, 18.00 órakor meglepetésvendégeggel közéleti beszélgetést tartanak. A rendezvényt a Jobbik Magyarországért Mozgalom szervezi.