CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. szeptember 01., szerda 13:18


Munkába állt a megye új főépítésze - Gyermektraumatológiai Vándorgyűlés Lipóton- IV. Megyei Nemzetiségi Nap

Megyei hírek, események

Munkába állt a megye új főépítésze

Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés általános alelnöke, a területrendezéssel és területfejlesztéssel kapcsolatos megyei feladatok illetékeseként a
következőkről adott tájékoztatást: 2004. szeptember 1-jétől munkába állt az új megyei főépítész, Tétényi Éva. ( 9021 Győr, Árpád út 32. II./208; Telefon:
96/522-250)

Gyermektraumatológiai Vándorgyűlés Lipóton

Szeptember 2-4. között Lipót ad otthont a XI. Gyermektraumatológiai Vándorgyűlésnek. A rendezvényt szeptember 2-án, csütörtökön este 8 órakor dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, a szakmai program fővédnöke nyitja meg (Hotel Orchidea). A vándorgyűlés védnökségét dr. Bugovics Elemér, a Petz Aladár Megyei Kórház főigazgató-főorvosa és dr. Vörös László, a Karolina Kórház főigazgató-főorvosa vállalta.
Gyermeksebészek 1989-ben azzal a szándékkal hozták létre a traumatológiai szekciót, hogy a kollektív tapasztalatok alapján egységesítsék a gyermektraumatológiai ellátást.
A jelenlegi tanácskozás témája a gyermekkori kézsebészet. Szeptember 3-4-én kézsebészek, gyermeksebészek, traumatológusok és más gyermeksérüléssel foglalkozó szakemberek részvételével, előadásokkal, szekcióülésekkel folytatódik a szakmai program.
A szervezők szerint a szép környezet és a gondos előkészítő munka kiváló feltételeket teremt a tanácskozásnak.

IV. Megyei Nemzetiségi Nap

Szeptember 4-én, szombaton Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata idén immár negyedik alkalommal rendezi meg a Megyei Nemzetiségi Napot, ezúttal Kapuváron. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, a rendezvény 9.00 órakor szentmisével kezdődik, a Szent Anna templomban. Ezután a résztvevők ünnepi táncos menet kíséretében a rendezvény helyszínére, a sportpályára vonulnak, ahol Bíró Péter, Kapuvár polgármestere üdvözli a megjelenteket, majd Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyitja meg az egész napos rendezvényt. Az ünnepi gondolatok után Győr-Moson-Sopron megye nemzeti és etnikai kisebbségeié a színpad, ahol cigány, német, horvát, szlovén, lengyel, görög, bolgár és örmény együttesek színes műsorát láthatják az érdeklődők. „Nemzetiségeink konyhája” címmel gasztronómiai bemutatóra és kóstolóra is sor kerül a nap folyamán. Késő délután, 17. 00 órakor Firtl Mátyás záró gondolataival ér véget a IV. Megyei Nemzetiségi Nap.

P.Z.