CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. szeptember 01., szerda 17:16


Telefonon, e-mail -ben, postai levélben várják a véleményket

Az MSZP lakossági ötleteket vár az 1,08 milliárd forint felhasználására

Az MSZP lakossági ötleteket vár az 1,08 milliárd forint felhasználására
Telefonon, e-mail -ben, postai levélben várják a véleményket

- Erkölcsileg kötelességünknek érezzük megkérdezni Sopron lakóitól, hogy mire fordítsák a közelmúltban megoldódott Globex-ügy révén a város számlájára érkezett több mint egymilliár forintos összeget - jelentette ki Kránitz László az MSZP országgyűlési képviselője az MSZP Soproni Szervezete székházában tartott mai sajtótájékoztatóján.

Amint arról már a sajtó már hírt adott lezárult a Globex-ügy, a város kasszájába az elmúlt hetekben 900 millió forint érkezett, így a 2002-ben kapott 180 millióval együtt 1,08 milliárd forintos összeg az, amelyről a választópolgárok dönthetnek, úgy hogy telefonon, e-mailben, vagy levélben elmondják véleményüket.

Kránitz László elmondta a városvezetésnek vannak elképzelései arra vonatkozólag, hogy mire fordítsák az összeget, de az 1997 óta tartó botránysorozat után ,,amit sikerült megoldania a szocialista városvezetésnek", úgy érzik tisztességesnek, hogy az összeg felhasználásáról a közösen döntsenek, mert, mint mondta: ,,nem csak négyévente kell kikérni a választók véleményét, és mert, a demokrácia kritériumai is így kívánják."

Ezért jövő hétfőtől, azaz szeptember 6-tól a 99 - 506-800 -as üzenetrögzítős telefonszámot bocsátják a soproniak rendelkezésére, amelyre várják a választópolgárok véleményét a több mint egymilliárd forint felhasználásával kapcsolatban:

Továbbá a sopron@mszp.hu -email címre, és a és a MSZP Iroda 9400 Sopron, Magyar u. 24. postacímre is várják a javaslatokat.

Kránitz László azt is kifejtette: az összeget mindenképpen olyan célokra szeretnék fordítani, amelyek az itt élők életszínvnalát javítanák. A városvezetés reményei szerint nagy számmal beérkező véleményhalmazt Kránitz László nyújtaná be ahhoz a bizottsághoz, amelyet Sopron polgármestere hoz létre az összeg felhasználása céljából való döntéshozatalra.

A politikus azt is elmondta, hogy a választók véleményét kikérő kezdeményezést más ügyek kapcsán is szeretnék folytatni, és a város nyilvánosságát is folyamatosan tájékoztatják majd a fejleményekről.
T.É.