CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. szeptember 02., csütörtök 18:35


Az Ikva Rádió hírei


A régióban 4,9 milliárd forintos szennyvíztisztító beruházás kezdõdött. A 2006 végéig tartó program eredményeként teljessé válik a térség csatornázottsága és megszûnik a szennyvíz-bevezetés a Fertõ-tóba. A költségek felét az Európai Unió, 40 százalékát a magyar állam ,10 százalékát pedig az önkormányzat fedezi - mondta Walter Dezsõ polgármester.

Megkezdõdött a tagtoborzás a Fertõ-táj Világörökség Klubba. A cél az, hogy a helyben élõk sajátjuknak érezzék a világörökséget. Taschner Tamás, a szervezet hazai titkára a Magyar Rádiónak elmondta, hogy a céljuk interaktívvá tenni a munkát, szeretnék, ha ötleteket kapnának a támogató környéken élõ lakosságtól. Közös programokat is szerveznek, az elsõ egy elõadás lesz, amelyet Bak Jolán tart a fertõdi kastély és az Esterházyak titkairól.

Híres cím, a Sopron Város Kékfrankosa -azt, hogy idén melyik bor érdemli meg, a borversenyen 12 gazda 19 borából kell a zsûrinek kiválasztani. A savairól híres, karakteres vörös borokat nemzetközi szakértõk kóstolgatják, a szervezõ Bormarketing Kht. célja pedig az, hogy a hûség városának környékén termelt minõségi italokat megismertessék a nagy közönséggel. A legjobb kékfrankosnak járó díjat a pénteken kezdõdõ Szüreti fesztiválon adják át, és itt lehet meg is kóstolni majd.