Rovat: Borváros
2004. szeptember 02., csütörtök 22:23
Sopron Város Kékfrankosa
Tizenkét termelő versenyezhet az idén a “Sopron Város Kékfrankosa” címért. A nemzetközi zsűri által kiválasztott bor képviseli majd a Hűség Városát hazánkban és külföldön is. Savairól
híres, kemény és karakteres a Soproni Történelmi Borvidéken termelt Kékfrankos
– mondják a szakemberek.
Riegler Zsolt szervező (Bormarketing Kht.) szerint Sopron és környéke borosgazdái, pincészetei az elmúlt években is bizonyították, hogy megállják a helyüket a hazai és a nemzetközi piacon. Mint elmondta: a legfontosabb közel kerülni a fogyasztókhoz, hogy azok megismerhessék a térség borait, akár személyesen is a bortermelőket. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett a városban pénteken kezdődő háromnapos szüreti fesztivál is, amelyen kiderül, kié a győztes bor; és ahol a város legjobb Kékfrankosát meg is kóstolhatják a soproniak. Tóth Anita Lilla
Kapcsolódó cikkek: a Borváros
|