CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. április 10., hétfő 00:00


GYSEV és SMAFC sikerek

GYSEV-Posta 2:0, SMAFC fölény a Paks ellen

SZÁGULD A GYSEV ÉS A SMAFC

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - GYSEV-RINGA 66:76 (36:43)


Az elõdöntõ második találkozójára többen voltak kíváncsiak, mint az elsõre. Már ez is mutatta, hogy jobb játékot vártak a szurkolók, mint az elsõ volt. Nem is csalódtak, mert tényleg élvezetesebb volt a játék, és jó teljesítményeknek örülhettünk. Egyik csapat sem tudott jelentõs elõnyt szerezni. Elõbb a Postás vezetett, majd a GYSEV átvette az irányítást, és már nem is adta vissza. Az elsõ félidõben a Postás részérõl Szenes volt a játékmester, és helyzeteit is jól használta ki. Mellette Ambrus szorgoskodott a palánk alatt. A GYSEV részérõl a megbízható Eördögh és Vilipic volt a meghatározó. Mandic nagyon rossz hibaszázalékkal dobott, sokáig csak személyibõl tudott betalálni. A félidõ utolsó két percében valami megszakadt a Postás játékában, mert ekkor 7 ponttal elhúzott a GYSEV, és ez végzetesnek bizonyult.

A szünet után a GYSEV szerzett kosarakat és a 25. percben 50:40-re vezetett. A Postás derekasan küzdött, de nem volt elég erõ a támadásaikban, és sok átadási hibát is vétettek. Ekkor már Szenes elfáradt, Ambrus volt, aki tartotta a lépést az ellenféllel. Egy ízben sikerült 56:54-re felzárkózni, de utána gyorsan 8 pontra nõtt a különbség. Hét perccel a befejezés elõtt ismét négy pontra csökkent az elõny, de Donkó triplája megnyugtatta Eördöghéket. Ekkor már Mandic is betalált és Vilipic egyeduralkodó lett a palánkok alatt. A végjátékban már 14 pontos GYSEV elõny is volt, amikor Armaghani becserélte Kintert és Istvánt is. Ezen a találkozón is kialakult a végére az a különbség, ami valójában megvan a két csapat között. Ezzel a GYSEV-RINGA 2:0-ra vezet a három gyõzelemig tartó párharcban. A következõ találkozóra e hét csütörtökén este 6 órakor kerül sor a Sportcentrumban.

Postás: Delmis 4, Fodor -, SZENES 16/6, Bíró 10, AMBRUS 21, Cs: Veres -, Ördög -, Szemerédi 10/6, Bakai 4, Englert 1, Edzõ: Meszlényi Róbert.

GYSEV: Poto 3, EÖRDÖGH 17/6, Hollósy 6, MANDIC 17, VILIPIC 20, Cs: Dénes 6, Radnóty -, Donkó 7/3, Kinter -, István -,Edzõ: Saeed Armaghani.

ÚJRA FERGETEGES JÁTÉKOT PRODUKÁLT A SMAFC

SMAFC-ROTO ELZETT - ATOMERÕMÛ SE 110:82 (55:44)


Remek estét fogott ki a SMAFC, játékosai öröm-kosárlabdát játszottak. Öröm volt nézni, ahogyan túljátszották valaha szebb napokat megélt ellenfelüket. Gyorsak voltak és pontosak. A kezdõ ötös egymást múlta felül, de a cserékkel sem volt baj. Palotai P. remekül irányította társait. A fiúk meghálálták a jó labdákat, alig hibáztak. Szlávik J. és Molnár jól tempóztak, Mogyorósy a palánk alatt sikeresen oldotta meg helyzeteit. A lepattanó labdák gyors kiszabadításával az elsõ ütemes lerohanást sikeresen alkalmazták, ami ellen a paksiaknak nem volt ellenszerük.

A folytatásban még jobban kidomborodott a SMAFC fölénye. A különbség egyre nõtt. A 36. percben Vavra P. bedobta a 100. pontot, amit a közönség nagy ovációval fogadott. Ezután sem álltak le, és a végére a 110 pontot is elérték, ami meglehetõsen ritka kosárarány egy korábbi negyedik helyezett ellen. Ezzel a szép sikerrel a SMAFC megint közelebb került az A csoportos tagsághoz, bizonyítva, hogy csak-hazai játékosokkal is lehet szép sikereket elérni a nemzeti bajnokságban.

SMAFC: PALOTAI P. 9, POJBICS 23/9, SZLÁVIK J. 17/3, MOLNÁR 21, MOGYORÓSY 22, Cs: Kotlik 4, Preiner 6, Vavra P. 6, Szlávik B. 2, Vavra A. -, Mb Edzõ: Sterbencz László.

Atomerõmû: Siska -, Kangyal 5/3, LUKMINAS 24/6, Mérész T. 7/6, Szigeti 11, Cs: Hencey 5/3, Csányi 5, RAJKÓ 19/12, Rutkai 1, Lukács 5/3. Edzõ: Fodor Péter.

Tvordy György