CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. szeptember 06., hétfő 11:41


Argentína még csak gólt sem kapott az Olimpián

Focinapló - 2004. Augusztus

Focinapló - 2004. Augusztus

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

augusztus 4. A Bajnokok Ligájának első selejtezőjében az idegenbeli nehézkes kezdés után (3:2) a Ferencváros csapata itthon sem villogott, az Üllői úti 0:1-es vereség az albán FK Tirana ellen nagyon elszomorította a szurkolókat. Azonban a továbbjutáshoz ez is elegendő volt, jöhet a Sparta Praha.

augusztus 7. Németországban és Franciaországban is korán megkezdődött a 2004/2005-ös bajnokság, és egyből rangadók következtek. A Bundesligában Hamburgban tudott győzni a Bayern München 2:0-ra, míg a tavalyi bajnok Werder Bremen 1:0-ra verte az alaposan megerősödött Schalke csapatát. Franciaországban egyelőre tartják magukat az esélyesek, bár a PSG kínos vereséget szenvedett a Rennes ellen (1:2).

augusztus 10. Már a hivatalos megnyitó előtt megkezdődtek az athéni olimpia női és férfi labdarúgó-mérkőzései. A nyitónapon a férfiaknál Argentína 6:0-ra alázta Szerbia-Montenegró válogatottját, a gauchoknak a jó formát a torna végéig sikerült is megőrizniük, mivel végül kapott gól nélkül, veretlenül tudtak olimpiai bajnokok lenni.

augusztus 18. Glasgowban játszott barátságos mérkőzést a magyar válogatott, és a Németország elleni barátságos találkozóhoz hasonlóan Skócia ellen is komoly meglepetésre voltak képesek, mivel Huszti két góljával 3:0-ra nyerni tudtak ezúttal is.

augusztus 25. Az első komolyabb európai kupaforduló vegyesre és balszerencsésre sikeredett a magyar klubcsapatok számára. Az Újpest bravúros kettős győzelemmel lépett túl a svájci Servette csapatán (3:1, 2:0), a Kispest büntetőkkel esett ki a lengyel Amica Wronki ellenében (1:0, 0:1), míg a Ferencváros is hosszabbításban maradt alul a Sparta Praha csapatával szemben (1:0, 0:2), de ők legalább az UEFA-kupában vigasztalódhatnak, ahol a Millwall lesz az ellenfelük !