CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2004. szeptember 08., szerda 19:15


Tíz nap alatt 3000 km-t tesz meg az a csoport, amely Belgiumból indult és hazánkat is érintve jut el a Paralimpiai Játékok nyitányára Athénig.

Paralimpia: Sopronnál lépték át az országhatárt

Paralimpia

Tíz nap alatt 3000 km-t tesz meg az a csoport, amely Belgiumból indult és hazánkat is érintve jut el a Paralimpiai Játékok nyitányára Athénig. A Parathenon 2004 résztvevői – egészséges és mozgáskorlátozott sportolók – kedd délután Sopronnál érték el az országhatárt.

A 14 tagú csapatnak fele egészséges, a többiek mozgáskorlátozottak. A sportolók azt kívánják demonstrálni, hogy nincs különbség egészségesek a sérültek között, csakis a jó teljesítmény számít. A csoport tagjai Belgium Yege tartományából indultak és Németország, Ausztria, Magyarország, Szerbia, valamint Macedónia érintésével jutnak el Athénig. Ives Richard szervező elmondta: szeretnék megmutatni, hogy ma már nincsenek határok Európában, valamint felhívni a figyelmet a Paralimpia lényegére, arra, hogy egészséges és mozgáskorlátozott sprortolók nem különböznek egymástól. A Parathenon 2004 résztvevői naponta 300 km-t tesznek meg, a csapattagok óránként váltják egymást. A kezdeményezést saját erőből, trikók és pólók árusításából, valamint a belgiumi görög nagykövetség támogatásával tudták megvalósítani. A sportolók szeptember 15-én érkeznek meg a görög fővárosba.

Tóth Anita Lilla