CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. szeptember 10., péntek 11:10


A Lővér Fürdőnek a nyáron közel harmadával kevesebb látogatója volt mint tavaly, most csak a legszükségesebb javításokat tudják elvégezni a létesítményben.

Karbantartás miatt zárva

Karbantartás miatt zárva

Karbantartást végeznek a soproni uszodában. A Lővér Fürdőnek idén nyáron közel harmadával kevesebb látogatója volt, mint tavaly, emiatt most csak a legszükségesebb javításokat tudják elvégezni a létesítményben.

A nyári időszakban naponta 1800 vendég fogadására képes a soproni Lővér Fürdő. A szokásosnál hűvösebb, csapadékosabb időjárás miatt azonban ritkán keresték fel ennyien a strandot, amelynek így a tavalyinál 25-30 %-kal volt kevesebb vendége volt. A bevételkiesés miatt kevesebb jut a javításokra, pedig a 27 éve működő létesítmény több fontos szerkezete is elavult. Évek óta foldozzák például a fedett uszoda nagymedencéjét.

Szabó Ádám üzemmérnökség-vezető a Cyberpress-nek elmondta: cserére szorul a nagymedence alumínium héjszerkezete, a fűtési rendszert is fel kellene újítani, ezek a munkálatok azonban egyenként 30-35 millió forintba kerülnek. Bár nemrég felújították a kinti nagymedencét, további, hosszútávú fejlesztésre nemigen futja, pedig már elkészültek egy élményfürdő tervei, ám a megépítéséhez szükséges forrást egyelőre nem sikerült megtalálni. A Csik Ferenc Uszodát a jövő héten vehetik újra birtokba a sportolók.

Tóth Anita Lilla