CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. szeptember 15., szerda 23:59


Konzervatív liberális alternatívát kínálnak

Időközi választás: a Szabad Demokraták Szövetsége Kóczán Zoltánt indítja

Időközi választás: a Szabad Demokraták Szövetsége Kóczán Zoltánt indítja


    Kóczán Zoltánt, az SZDSZ soproni csoportjának elnökét indítja a Szabad Demokraták Szövetsége az őszi időközi országgyűlési képviselői választáson Sopronban.
    Ezt Vámosi Tibor, az SZDSZ megyei elnöke jelentette be a párt mai soproni sajtótájékoztatóján, amelyen Kóczán Zoltán is bemutatkozott.

Kóczán Zoltán

    Az SZDSZ azért döntött önálló jelölt indítása mellett, mert egyrészt a közös jelölt személyében nem sikerült megegyeznie a szocialistákkal, másrészt az SZDSZ azt a konzervatív liberális alternatívát kívánja nyújtani a soproni választóknak, amelynek képviselete a kilencvenes évek elején jelen volt a parlamentben.

    Az SZDSZ reméli, a választás eredménye bebizonyítja, hogy az SZDSZ létező politikai tényező, és remélik, hogy a pártpreferenciákon túl, jelöltjük személye ismeretségével, politikai múltjával és tapasztalatával a kevésbé aktív választópolgárokat is az urnák elé viszi.

    Kóczán Zoltán 48 éves, mély- és magasépítő mérnök, az SZDSZ alapító tagja, jelenleg a soproni csoport elnöke.
    1989 óta van jelen a város közéletében: a Szabad Kezdeményezések Hálózata és a Páneurópai piknik szervező bizottságainak volt tagja. 1990 óta önkormányzati képviselő, két ciklusban is a városfejlesztési bizottság tagja, illetve jelenleg elnöke. Az önkormányzat városüzemeltetési tanácsnoka és a balfi részönkormányzat elnöke.

T.É.