CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. szeptember 17., péntek 17:59


Útépítésre, a közlekedés feltételeinek, a közutak biztonságának javítására, a parkolási gondok enyhítésére fordítanák a soproniak a Globex-ügy visszazerzett mintegy 900 millió forintját

Mit akarnak a soproniak?

Mit akarnak a soproniak?

Útépítésre, a közlekedés feltételeinek, a közutak biztonságának javítására, a parkolási gondok enyhítésére fordítanák a soproniak azt a mintegy 900 millió forintot, amelyet a városnak a Globex-ügy során vesztett pénzből sikerült visszaszereznie – erről sajtótájékoztatón számolt be az MSZP helyi elnöke, Kránitz László.

Az MSZP soproni szervezete még szeptember elsején fordult a lakossághoz, hogy juttassák el a pénz felhasználásával kapcsolatos véleményüket a párt soproni irodájába. Az MSZP helyi elnöke, Kránitz László sajtótájékoztatóján sikeresnek nevezte az akciót, hiszen jónéhány soproni polgár küldte el hasznos észrevételeit. A beérkezett javaslatok mintegy 80 %-a az úthálózat felújítását szorgalmazza, emellett a soproniak kerékpárutat, mélygarázst, új, EU konform játszótereket is szeretnének, akad, aki élményfürdőt és műjégpályát szeretne a városban. Kránitz László újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az akciót meghirdető sajtótájékoztató után többen kifogásolták, hogy önkormányzati ügyben miért egy párt elnöke nyilatkozik, illetve buzdítja a soproniakat véleményük elmondására. A politikus úgy fogalmazott: “Részt veszünk a város életében, önkormányzati frakciónk vezeti a várost a polgármesterrel. Mindenkinek lett volna lehetősége feltenni ugyanezeket a kérdéseket a lakosságnak, hiszen a városban nemcsak a Szocialista Párt működik és vesz részt a közéletben. 2002-es programunkban azt ígértük, hogy nyílt, folyamatos és korrekt párbeszédre törekszünk a város polgáraival. A javaslatokat az MSZP soproni szervezete a jövő héten adja át a polgármesternek.

Tóth Anita Lilla