CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. szeptember 30., csütörtök 22:44


Sopron 598 millió forintos támogatást kap a Deák tér rekonstrukciójára

Európa leghosszabb tere legyen a legszebb is!

Európa leghosszabb tere legyen a legszebb is!

Kránitz László a Magyar Szocialista Párt soproni egyéni képviselőjelöltje a csütörtökön a Sopronért Kampányirodában tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy budapesti tárgyalásain megerősítették: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata megkapja azt az 598 millió forintos támogatást, melyet a város szívében található Deák tér, Európa egyik leghosszabb terének felújítására fordíthat.

A képviselő hangsúlyozta két éves küzdelem, lobbizás, tárgyalás, és kormányzati kapcsolataik eredménye a ,,győzelem".

Kránitz László, az MSZP soproni képviselőjelöltje

Rámutatott: Sopron több alkalommal pályázott sikertelenül a tér felújítása érdekében, de legutóbb már Európai Uniós tagként adta be pályázatát, melyet el is nyert. A régió öt megyei jogú városa közül Sopron elsőként adta be uniós pályázatát és nyerte is el a kívánt összeget. Kránitz László arról is szól, hogy a következő pályázatuk is elkészült már.

A képviselőjelölt kiemelte “Sopronért programjának” leghangsúlyosabb pontja a Deák tér felújítása, ,,mert igazi soproniként tudja, hogy az itt élők számára milyen fontos patinás terük – mely egyúttal Európa egyik leghosszabb tere is – felújítása."

A Soproni Önkormányzat több mint 66 millió forintos önerőből finanszírozott beruházásával kiegészülve a tér felújítása közel 665 millió forintba kerül.

A munkálatok első ütemét 2005 tavaszán kezdik meg a Csatkai utca és az Erzsébet utca között. A tér kialakításánál figyelembe veszik a kivitelezők, hogy az egészséges fák és szobrok a helyükön maradjanak, emellett az utak és rámpák az akadálymentes közlekedést is elősegítik. Az elképzelések szerint a játszóterekkel, vízfelületekkel, sövényekkel tagolt sétányok között helyet kap egy közel 200 vendég befogadására alkalmas rendezvényterem is, mely kávézójában és színpadán programokkal várja a látogatókat.

A képviselő arról is szólt, hogy a támogatás odaítéléséről szóló okiratokat Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal területfejlesztési államtitkára személyesen hozza el a képviselőnek és Walter Dezső polgármesternek a jövő héten, ezt követően a polgármester és Kránitz László bemutatja a soproniaknak a tér látványterveit a Deák téren.
(cyberpress)



Kávézó


Kert