CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 01., péntek 21:33


Kránitz László egyéni mandátumszerzése esetén Széplaki Tamásé lesz a listás parlamenti

MSZP: Változatlanul a ,,kettő-nulla' a cél

MSZP: Változatlanul a ,,kettő-nulla" a cél
Kránitz egyéni mandátumszerzése esetén Széplakié lesz a listás parlamenti hely

Kránitz László, az MSZP helyi képviselőjelöltje sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy Széplaki Tamás, az MSZP megyei listáján szereplő politikus fogja betölteni a listás parlamenti helyet, Kránitz egyéni mandátumszerzése esetén.

Széplaki Tamás és Kránitz László

A megyei elnökség támogatta a helyi szocialisták és a városvezetés azon kérését, hogy az országgyűlésben ,,Sopron érdekeit két MSZP-s politikus képviselje" - mondta Kránitz László, aki utalt az MSZP-n belüli 2000-es generációváltásra, amellyel a 30 éves Széplaki Tamás is a helyi MSZP elnökség tagja lett.

,,Nem fantomok az MSZP jelöltjei." - mondta Kránitz László.

Kránitz László 1990 óta dolgozik együtt Széplaki Tamással a Magyar Szocialista Pártban, mindketten 1996 óta az elnökség tagjai, és – amint elmondták – szoros barátság fűzi egymáshoz őket.

A soproni sajtótájékoztatón Széplaki Tamás is bemutatkozott.
Széplaki Tamás agrármérnök, egy gazdasági társaság vezetője, részben az egyik tulajdonosa, nős, egy 15 hónapos kisfiú édesapja 1998 óta a megyei közgyűlés MSZP frakciójának is tagja, 2002-ben a megyei listán kapott helyet.

Sopron példanélküli esélyt kap azzal, hogy két kormánypárti fiatal képviselő, egy kormánypárti vezetésű városban, egy, a közelmúltig még megyei MSZP-elnökként tevékenykedő miniszterelnökkel, és ,,reményeik szerint" egy soproni pártelnökkel, – Hiller Istvánnal – tehet a város érdekében - fejtette ki Széplaki Tamás, aki felsorolta azokat a Kránitz László által elért eredményeket – stadionrekonstrukció, bérlakások beruházása, kórházi műszerbeszerzések – amelyeknek mindenképpen meg szeretne megfelelni.
- Tudom a feladatomat, a kötelességemet, azt hogy a párt és a soproni választópolgárok mire számítanak, és mivel bíznak meg engem - mondta Széplaki Tamás.
(cyberpress)