CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 04., hétfő 20:48


Megyei polgármester delegáció utazik a testvérmegyei Pforzheimbe- Megújul a községháza Szárföldön

Megyei hírek

Megyei polgármester delegáció utazik a testvérmegyei Pforzheimbe Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlése 2001 márciusában írt alá együttműködési megállapodást a németországi Pforzheim várossal és Enzkreis járással. Ennek keretében október 7-10. között megyei polgármesterekből álló delegáció utazik a testvérmegyei Pforzheimbe. A 16 tagú küldöttséget Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke vezeti. A magyar önkormányzati vezetők a 4 napos program során a hivatalos látogatásokon és szakmai megbeszéléseken, információcserén túl számos kulturális rendezvényen is részt vesznek. Legutóbb 2004 júniusában jártak a német testvérmegye képviselői megyénkben. (P.Z.)

Megújul a községháza Szárföldön  A Győr-Moson-Sopron megyei település polgármesteri hivatalának először a tetőszerkezetét cserélik le, majd tavasszal a belső munkálatokat végzik el. A közel 6 millió forintos felújítás pályázaton elnyert pénzből valósul meg.
    Beázott, ezért mára halaszthatatlanná vált a szárföldi községháza tetőzetének cseréje. A közel 70 éves épület felújításának első ütemét - mintegy kétmillió forintból - még ebben a hónapban elvégzik, a belső korszerűsítést tavasszal kezdik meg. A munkálatok során – eleget téve a jogszabályi kötelezettségnek – akadálymentesítik is a 400 négyzetméter alapterületű ház belsejét és mellékhelyiségeit. Minderre a Megyei Területfejlesztési Tanács pályázatán nyert pénzből van lehetőség a 910 lelkes településen. Nagy László polgármester kérdésünkre elmondta: egy WC-t és egy szociális helyiséget is kialakítanak, hogy a mozgáskor-lá-to-zottak is meg tudják közelíteni az épületet. A teljes tetőcsere után várhatóan márciusban folytatódik a hivatal felújítása Szárföldön. (Tóth Anita Lilla)