CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 04., hétfő 20:55


,,A kórház udvarának eladása nem szolgálja a város érdekeit'

A Fidesz szerint: Megkezdődött a soproni kórház privatizációja

A Fidesz szerint: Megkezdődött a soproni kórház privatizációja

A soproni Fidesz-frakció tiltakozik az ellen a múlt héten, (szeptember 30-án), hozott helyi közgyűlési döntés ellen, amely értelmében a soproni Erzsébet-kórház udvarának 7786 négyzetméternyi területét a szocialista városvezetés értékesíteni akarja. Dr. Molnár Ágnes elmondta: a Fidesz helyi frakciója úgy értékeli, hogy "veszélybe került a soproni Erzsébet-kórház, amely a soproniaké."
"Megkezdődött a 26 milliárdos kórházkomplexumnak a kimazsolázása, azaz kórházi vagyon széthordása." - fogalmazott Dr. Molnár Ágnes önkormányzati képviselő, a soproni önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke mai soproni sajtótájékoztatóján.

- A kórház udvarának eladása nem szolgálja a város érdekeit jelentette ki Dr. Molnár Ágnes. Hozzátette: ,,A Fidesz megtesz mindent az ellen, hogy a kórház udvarát eladják, mindenfajta kótyavetyét, üzletelést ellenez. A soproni kórház létrehozása 26 milliárdos beruházás, mérföldkő volt Sopron város életében; Szájer József a város fideszes országgyűlési képviselője mindent megtett azért, hogy ez a kórház Sopronban a mai formájában valósuljon meg."

A Fidesz Sopronban azt sem érti, hogy a szocialista városvezetés miért akarja emeletes házakkal telezsúfolni a kórház környékét, ahol inkább zöldövezetre, pihenőhelyre, parkolóhelyekre lenne szükség.
A kórház nyugalma, működése kerül veszélybe azzal, hogy a soproni szocialisták mindenáron privatizálni akarnak - vélik a fideszes képviselők Sopronban.
(cyberpress)