CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. oktĂłber 05., kedd 08:36


Jubileumot ünnepelt a Fidelissima Vegyeskar

Jubileumot ünnepelt a Fidelissima Vegyeskar

1994. október harmadikán jött össze harmincvalahány zenekedvelő soproni. A jó muzsika, a zene, az éneklés öröme gyűjtötte egybe őket: új énekkart alapítottak.
A Fidelissima Vegyeskar azóta ajándékozza meg közönségét jó kórusművek előadásával, olyanokéval, amelyekben a zene és a szöveg egymást erősítve, harmonikusan egybecseng.
A Fidelissima sikere, 10 éve mögött a folyamatos szolgálat gondolata és szándéka áll.
Nem úgy általában a szolgálaté, amely során szép perceket, zenei élményt igyekeznek adni a hallgatóságnak, hanem kimondottan is a nagy isteni terv szolgálatáé, amelybe tehetségét, erejét, idejét, munkáját helyezte az énekeseknek a ,,Fidelissima"-hoz, mint a leghűségesebbet jelentő jelzőhöz is méltó csoportja.
Vasárnapi jubileumi előadásukon J. S. Bach János Passiója csendült fel a Szent Mihály templomban.

Arany János karnagy elmaradhatatlan, és hitvalló bevezetőjében a műről is szólt. Bach személyisége, életszemlélete tartalmazza azt, ami műveit a magasba emeli, amely különleges hőfokot és magával ragadó erőt ad azoknak.
Ez pedig a kapott tehetség mellett ,, a szolgálatban kifejeződő alázat, és a krisztusi áldozat egyedülvaló jelentőségébe vetett mélységes és rendíthetetlen hit."
Ilyen egyszerű lenne a Fidelissima tíz éve?
Ilyen egyszerű lenne az élet maga? - tehette fel a kérdést a nagy mű elhangzását követően a Szent Mihály templom hallgatósága.
Az utolsónak elhangzott hang, és a felcsendült taps közötti rezzenéstelen csend maga volt a válasz a két kérdésre.
T.É.
Fotó: SKSTV

Kapcsolódó kép:

10 éves a Fidelissima Vegyeskar
A nap képe - 2004. október 3.