CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. oktĂłber 05., kedd 16:34


Az iskola megkapta!


Szombathelyen történik

Az iskola megkapta!


1. történés:

Mozizzon, aki kíváncsi a reklém nyelvén megfogalmazott társadalmi problémákra. Október 8-9-10-én társadalmi célú PR- és ifjúsági dokumentumfilmek uralják a vásznat a Savaria Moziban: a pályázatra beérkezett legjobb 3-5 perces, társadalmi problémákkal foglalkozó, a reklám vizuális nyelvezetét segítségül hívó alkotásokat mutatják be az érteklődőknek. Milyen pályázatról van szó? Életvilágkép - ez volt a megnevezése. A Berzsenyi Dániel Főiskola (BDF) Művelődéstudományi és Kommunikáció Tanszéke, valamint a Kulturális Unió Alapítvány hirdette meg.

2. történés
Az aradi vértanúk és az I., II. világháborúban elesettek emlékére jubileumi kegyeleti emlékstafétát szervez a Dési Huber István Általános Iskola - általános iskolák felsőtagozatosaiból álló csapatoknak. Október 6-án délután 3-kor a Szent István parkból indul az emlékfutás a Hősi Temetőig, ahová a futók egy szál virággal érkeznek meg. Délután négy órakor ünnepséggel zárul az esemény, amelyről emléklapot és egy fényképet kapnak a résztvevők. A futók aláírásai és fotói egy ebből az alkalomból nyitandó albumba kerülnek.

3. történés:
Szeged - október 3., majd hét napon belül Szolnok, Hajdúszoboszló, Székesfehérvár, Szombathely, Pécs és Eger azon nagyvárosaink, ahol vízilabda roadshow keretében találkozhatnak az érdeklődők Kemény Dénes csapatával, olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatottunkkal. Szombathelyre október 7-én csütörtökön várják őket. Helyszín: a Fedett Uszoda - kezdés 18:00 óra. A válogatott megmérkőzik a helyi pólócsapattal. Az összecsapás előtt és után is lehet autogramot kérni az aranyérmesektől. Lesz ajándéksorsolás és tombola is. Belépőjegy 700 forint, az uszodában kapható.

4. történés:
Félmilliárd forint címzett támogatást kap a Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium. A pénzből az intézmény régi tervei valósulhatnak meg. A polgármester, dr. Ipkovich György tájékoztatott a hírről. Elmondta: külön öröm, hogy éppen ennek az iskolának nyílik lehetősége a bővítésre, hiszen a művészeti oktatással hosszú távon a burgenlandiakat is megszólíthatja a város. A Paragvári úti épületen már az iskola beköltözésekor átalakításokra volt szükség, a termek ugyanis nem voltak alkalmasak hangszeres órák megtartására. Vízkeleti Julianna igazgatónőtől megtudtuk: régi álom teljesül most. A helyiségeket hangszigeteléssel tudják ellátni, a könyvtár olvasóteremmel és stídióval egészül ki, a képző- és iparművészeti tagozat diákjai számára egy új, korszerű, többfunkciós műhelyépület biztosít majd megfelelő körülményeket a tanuláshoz, s új épületük lesz a táncművészeti tagozatosoknak. Az iskola a beruházással megteremti a feltételeket a felnőttképzéshez is, ami iránt egyre nagyobb az igény. A 480 millió forintos címzett támogatást az önkormányzat 55 millió forinttal egészíti ki. Feiszt György alpolgármester: Régi adósságát törleszti ezzel Szombathely, hiszen ebben az iskolában kezdte pályáját több, azóta nagy hírnévre szert tett, városunkból elszármazott művész.





Mészáros Andrea Évának, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium ötödéves tanulójának fotói


Sebők Lili