CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. október 08., péntek 01:29


Lövő: sportpálya avató

Lövő: sportpálya avató

Átadták azt a sportlétesítményt, amelyet az önkormányzat a szaktárca támogatásával közösen valósított meg lövői általános iskola udvarán. A világítással felszerelt kézilabdapálya mellett a gyephoki kedvelői műfüves létesítményben játszhatnak.

A sportminisztérium államtitkárának dobását biztos kézzel fogta az ifjú kézilabdakapus. Mesterházy Attila szerint nagyon fontos, hogy az állam ne csak a városokban, a falvakban is támogassa a sportéletet.
Az Ifjúsági-, és Sportminisztérium államtitkára a Cyberpressnek elmondta: "Ezeknek a létesítményeknek több, mint fele ilyen kistelepülésen található, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy támogatjuk ezeket a 2500 fő alatti településeket, és ezért tartja az állam fontosnak, hogy ide vissza nem térítendő támogatást adjon, hiszen ezzel lehet a vidék sportját föllendíteni, ezzel lehet szolgálni nemcsak a versenysportot, hanem az utánpótlásnevelést és a szabadidősportot egyaránt." A többfunkciós, műanyag borítású sportpálya összesen 27 millió forintból épült meg, ehhez a Bozsik program keretében 15 milliós támogatást kapott a Sportminisztériumtól lövői önkormányzat. A létesítményt tornaórákon, kézilabda-, és focimeccseken, valamint szabadidős programokon is használhatják a lövőiek, valamint a környéken élők. (Tóth Anita Lilla)