CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 08., péntek 02:00


A Fidesz elnöke Firtl Mátyás képviselőjelölt támogatása mellett kampányolt

Orbán Viktor könyvdedikálása nyolc órán keresztül tartott Sopronban

Orbán Viktor könyvdedikálása nyolc órán keresztül tartott Sopronban
A délután fél négykor kezdődő könyvdedikálás nagy érdeklődés mellett nyolc órán keresztül tartott a soproni Fő téren.

Több százan várták Orbán Viktort, a Fidesz Magyar-Polgári Szövetség elnökét a soproni Fő téren felállított pavilon körül, ahova a politikus A történelem főutcáján című könyvének dedikálására érkezett.
Az eseményen a Fidesz elnöke Firtl Mátyásnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjének támogatására szólította fel a soproniakat.

A könyvdedikálás előtt Orbán Viktor, az összegyűlt tömeg biztatására, egy székre felállva, rögtönzött beszédet intézett a soproniakhoz.
A még állami kézben lévő maradék vagyon eladását megakadályozni szándékozó Fidesz-kezdeményezésről szólva kijelentette: ,,Az ország kormányzó pártja többé nem baloldali párt".
Rámutatott nem programot terjesztett a kormány a parlament elé, hanem üzleti tervet, amely ,,nélkülözi a baloldaliság minden ismérvét.",
,,Ne ideológiánkban, ne jobb és baloldalban gondolkodjunk, hanem (…) arra a kérdésre válaszoljunk (…) hogy valóban azt akarjuk-e, hogy Magyarország az legyen az EU államai között az egyetlen, ahol az emberek biztonságát a mindenkori állam nem tudja garantálni, mert nincs meg hozzá az ereje." - tette fel a kérdést a politikus.
Orbán Viktor szerint a kormány jelenlegi döntései nem csupán rossz, vagy helytelen döntések, hanem veszélyes döntések, amelyeket ,,meg kell állítani." Orbán Viktor arról is szólt, hogy össze lehet vonni a három kérdésről szóló népszavazást: a kettős állampolgárság, a kórházprivatizáció és a maradék közvagyon megőrzéséről szólót.

Orbán Viktor a könyvdedikálás egyik szünetében a soproni sajtó kérdéseire válaszolt. A rövidinterjút hamarosan rovatunkben olvashatják.
T.É.