CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. oktĂłber 09., szombat 10:51


Ferencvárosi siker az UEFA-kupában

Focinapló - 2004. Szeptember

Focinapló - 2004. Szeptember

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

szeptember 4. Zágrábban rendezték az újabb seletező csoportmérkőzést, melyen a magyar válogatott a barátságos mérkőzések meglepetés-eredményein felbuzdulva állítólagosan szép reményekkel indult. Azonban a labdarúgásban nincsenek csodák, így a szinte végig tíz emberrel játszó válogatottunkat 3:0-ra, abszolút simán lelépték a horvátok. A csapatot közel 3.000 magyar szurkoló kísérte el, és csak kisebb atrocitásokra került sor.

szeptember 8. Pár nappal később már itt is volt a lehetőség a javításra, ezúttal Újpesten az izlandi válogatott volt az ellenfél. A magyar válogatott ismét elég gyengén játszott, azonban sikerült szépíteni, végül nagy nehezen győzni tudtunk 3:2 arányban.

szeptember 11. Az idén első alkalommal megrendezett zágrábi derbin már 8 perc alatt eldőlt minden, mivel a Dinamo Zagreb akkor már 2:0-ra vezetett. Végül egy izgalmas, pörgős találkozón 3:0-ra sikerült diadalmaskodniuk a hazaiaknak a Hajduk Split ellenében.

szeptember 19. Csúcsrangadókat játszottak az európai topligákban. 83.000 néző előtt Dortmundban a Borussia 3:3-at játszott a Bayern München csapatával, Messinában szenzációs mérközésen a déli kiscsapat 4:3-ra verte a Roma gárdáját, míg a Real Madrid továbbra is szenved, a Bajnokok Ligájában elszenvedett kínos vereség után a hazai bajnokságban is kikaptak 1:0-ra az Espanoltól. Ez már a vezetőségnek is sok volt, így csupán néhány heti tevékenység után azonnal menesztették az edzőt.

szeptember 23. Az Újpest a várakozásoknak megfelelően viszonylag simán kiesett a Stuttgart ellenében (1:3, 0:4) az UEFA-kupából, míg a Ferencváros kisebb bravúrt produkálva kiverte az angol másodosztályú Millwall csapatát (1:1, 3:1), így bejutott a csoportkörbe. A mérkőzés előtt minden idők legnagyobb magyarországi huligán-ütközete zajlott, ahol 300 magyar 500 angol szurkolóval csapott össze.