CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 10., vasárnap 20:20


Az MSZP Orbán Viktor több soproni kijelentésével érvel amellett, hogy Kránitz László az alkalmasabb jelölt

MSZP: Orbán a történelem zsákutcájába tévedt

MSZP: Orbán a történelem zsákutcájába tévedt

Orbán Viktor a történelem főutcáját kereste Sopronban, de zsákutcába tévedt - fogalmazott Kalmár István az MSZP Sopron és Környéke Szervezete alelnöke 2004. október 10-én kiadott sajtóközleményében.

Az MSZP Orbán Viktor több soproni kijelentését idézi, amelyekhez kapcsolódóan tételesen kifejti azt, amiért az MSZP-jelöltet, Kránitz Lászlót több szempontból alkalmasabbnak találja az egyéni országgyűlési képviselői posztra.

Orbán Viktor szerint az a jó jelölt, aki soproni és akinek van programja a soproniak számára. Ezt az igényt a szocialista jelölt teljesíti, a fideszes nem - véli Kalmár István, aki szerint Orbán Viktor azzal is Kránitz László mellett állt ki, hogy kifejtette: szavazói ne azt nézzék, hogy ki milyen párt jelölje, mert ez félrevezető lehet.

Az MSZP szerint az a mondat: hogy ,,annál jobb a soproniaknak, minél több soproni van a Parlamentben" ismételten azt az érvet támasztja alá, hogy Kránitz László, MSZP-s jelölt támogatásával két soproni jut be a parlamentbe: Kránitz László és Széplaki Tamás személyében.

,,A pártok megfelelő programmal és jövőképpel állítsanak jelöltet” - Orbán-mondatot idézve Kalmár István kifejti: ,,világossá vált a különbség a Fidesz és az MSZP politikája között mind országosan, mind helyben. Míg az MSZP határozottan tudja és képviseli azt, amit el kíván érni, addig a Fidesz jövőkép és programok helyett eddig mindenre nemet mondott. (…) Kránitz László, az MSZP soproni jelöltje kihirdette Sopronért programját, melynek középpontjában a sikeres, fejlett város áll, a Fidesz jelöltjének nincsen programja." - jelenti ki Kalmár István.

Az MSZP kiemeli az is, hogy Kránitz László az, aki ,,letette programját az asztalra, és egyre több elemének megvalósításáról számolhat be már most, míg a Fidesz jelöltjéről, a MSZP-s politikus által közöltek szerint – ,,azt sem tudják a soproniak, hogy miért és hogyan kíván értük dolgozni."

,,Egyetértünk Orbán Viktorral abban is, hogy ne feledkezzünk meg a becsület szempontjairól sem a választáskor" - jelenti ki az MSZP, aki a mondattal kapcsolatban kifejti: Kránitz László eddigi tevékenysége már bizonyította, hogy Sopronért dolgozik, míg Firtl Mátyás megyei közgyűlési munkája során nem Sopron sikerességét tekintette elsődlegesnek - fogalmaz az MSZP.

(cyberpress)