CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 10., vasárnap 20:22


Könyvgyűjtés az új révkomáromi egyetemnek - A Soproni Múzeum is gyűjti a könyveket.

Tudásvár adakozásból

Tudásvár adakozásból
Könyvgyűjtés az új révkomáromi egyetemnek

Szeptember 14-én nyitotta kapuit a révkomáromi Selye János Egyetem, amely példás összefogás eredményeként - a szlovák állam támogatásával és a magyar
kabinet 130 millió forintos hozzájárulásával - jöhetett létre.

A tanintézmény támogatói közé tartozik a Duna Televízió is, amely a folyamatosan bővülő könyvtár létrehozásában könyvgyűjtési akcióval segédkezik. 2004. szeptember 2-án az egyetem dísztermében Belénessy Csaba, a Duna Televízió tájékoztatási alelnöke és Albert Sándor, az egyetem rektora e közös kezdeményezésről együttműködési megállapodást írtak alá Csáky Pál, a Szlovák Köztársaság miniszterelnök-helyettesének - az esemény fővédnökének -
jelenlétében.

A könyvgyűjtés a Duna Televízió hagyományos karitatív munkája, az elmúlt évtized alatt 870 ezer könyvvel gazdagították a határon túli magyar intézmények könyvtárait. A november közepéig tartó akcióban 20-30 ezer kötet beérkezésével számolnak, amelyeket gondos válogatás után juttatnak el Révkomáromba.

A gyűjtés központja Budapesten, az I. kerület Attila út 97 szám alatt rendezkedett be. Az egyetem könyvtára elsősorban szépirodalmi, idegen nyelvű szépirodalmi, gyermek- és ifjúsági könyveket vár, a felajánlók adományaikat a budapestin kívül Magyarországon és a Felvidéken 26 településen működő gyűjtőhelyekre juttathatják el - adta hírül a Képmás Magazin.

A Soproni Múzeum is gyűjti a könyveket

A Soproni Múzeum is csatlakozott a szép és hasznos gyűjtőmunkához.
A Soproni Múzeum munkatársai kérik Sopron polgárait, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a kezdeményezés sikeréhez.

Az ajándék könyveket a Storno ház (Fő tér 8.) portáján fogadják minden nap reggel 6 és este 8 óra között.
Október végén a Duna Televízió munkatársai szállítják el az összegyűlt könyveket rendeltetési helyükre.