CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2004. október 11., hétfő 17:37


2. Szent Márton Újborfesztivál és Libator - várják a jelentkezőket.

2. Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Közismert, hogy a nagyvilágban a francia Nouveau Beaujolais átütő sikere egy önálló piaci csatornát teremtett az újborok számára. Magyarországon, 1997 óta, Szent Márton napjához kapcsolódóan, a francia eseménynél lényegesen gazdagabb folklór, kulturális és gasztronómiai tartalommal szintén elkezdett kialakulni egy újbor ünnep. A kellemes élményeket kínáló, formalitásoktól mentes „hétköznapi ünnep” fogadtatása rendkívül pozitív, és a siker kiváló bizonyítéka a piacon növekedő újbor kínálat, a sokasodó helyi ünnep és liba lakoma, a média erősödő érdeklődése.

Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál szervezőjeként nagy tapasztalatot szerzett borászati események, kiállítások, bemutatók szervezésében, így érzékelve az egyre határozottabb társadalmi igényt, valamint a tavalyi Újborfesztivál sikerét idén második alkalommal rendezi meg az újborok országos szintű bemutatását. A program társszervezője és a helyszínt is biztosító partnere a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a szentendrei Skanzen.

A 2. Szent Márton Újborfesztivál és Libator újbor kínálatának minél teljesebbé tétele érdekében ezúton hívja fel ma szervező a bortermelő borász kollégákat a részvételre!

Bemutatkozásra, kóstoltatásra és a bor árusítására biztosítanak lehetőséget a Skanzen Jászárokszállási Fogadójának sátorral fedett belső udvarán és a hozzá kapcsolódó fűtött sátorban. Reményeink szerint a gazdag szakmai, gasztronómiai és folklór programok 5-6 ezer látogatót csalogatnak a helyszínre, akik a Budai Várban már megszokott kóstolójegyes formában ízlelgethetik a borokat és a liba étkeket.

A szervezők meggyőződése szerint a Szent Márton naphoz kapcsolt magyarországi újbor ünnep megerősödése az ágazat, és valamennyi termelő közös érdeke, ezért várják a résztvevőket.

További információ, illetve részvételi feltételek és a jelentkezési lap : www.borkulturakht.hu