CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 11., hétfő 18:06


A felújítási munkálatok elkészültek, az átadás-átvételre október 12-én, kerül sor a helyszínen.

Megszépült környezet a Cseresznye sori Gyermekotthonban

Megszépült környezet a Cseresznye sori Gyermekotthonban

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése a megyei fenntartású intézmények 2004. évi beruházási, felújítási, karbantartási és beszerzési feladataira fordítható összegek felosztásánál a Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Soproni Gyermekvédelmi Központ Cseresznye sori gyermekotthonának belső meszelési festési, mázolási munkálataira 1,5 millió Ft-ot, a külső homlokzati nyílászárók cseréjére pedig 5 millió Ft támogatási összeget biztosított.

A felújítási munkálatok elkészültek, az átadás-átvételre – mint ahogy azt már heti esemény-előzetesünkben is jeleztük – október 12-én, kerül sor a helyszínen.

A Cseresznye sori épület a IX sz. végén és a XX sz. elején épült. Az épületen közel 1 évszázadon keresztül csak állagmegóvás, némi korszerűsítés történt. Jelentős átalakítási munkálatok csak 2000-től valósultak meg a megyei önkormányzat, illetve a Széchenyi Terv által nyújtott támogatás segítségével. 2004 évben a megyei önkormányzat támogatásából teljes egészében elkészültek az épület belső festési és mázolási munkálatai és megvalósult 55 db új, korszerű, jó hang- és hőszigetelő külső műanyag nyílászáró cseréje is.
P.Z.