CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

1999. április 22., csütörtök 00:00


Panto-kása

Méhes Csaba: PantoMIX

A Méhes Csaba jó arc, így előre megmondom, nem áll nekem szándékomban bántani, még akkor sem, ha úgy tűnik.
Főképp nem, ha tekintjük Méhes-Hargitai duót, a Méheket, ami egész egyszerűen frenetikus, azokat az előadásokat a sokaság sírva-vinnyogva iszonyatos görcsök közepette szokta végigkacarászni, és élvezi. Továbbá elég jelentékeny szerepe van a KAS színház működésében, általában ő az aki megmondja hogy mi jöhet és mi nem, vagyis az hogy mit fogunk nézni.
Végül ő az, aki a kezdet kezdetén,valamikor három éve az egészet létrehozta, és ami nélkül bazi unalmasak lennének bizonyos délutánok.

Node. A Pantomix nem volt észbontóan jó, akárhogyan is fáj ezt kimondani, de muszály. Szó nincsen róla, hogy rossz lett volna. Nem, csupán annyi történt, hogy ő most nem volt annyira zseniális, mint azok a társulatok amiket eleddig meghívott.  És ez nem bűn, akárhogyan is.
 

A történet azzal kezdődött, hogy elkéstem, persze. Nem kicsit, vagy negyed órát, de ez nem fontos.

A zene szól, a láng ég, kezdődjék a játék. Node. Szinészek sehol sem. Méhes barátunk a nézők közt, feszélyezve. Semmi. A játékosok még mindig késnek, úgyhogy jobb hijján ő maga próbálja oldani a feszültséget. Felkészültsége megkérdőjelezhető olyan feladatokban mint a hihetetlen Nagy Hüvelykujj Eltüntetés, vagy a Mutatóujj-transzport Jobbról Balra. A műsor él, lélegzik, a közönséggel, Méhes barátunk komédiázik, sikeresen interaktivizálja a közönséget, főképp az első sort, valamint a késve érkezőket.  Az előadás jó része véhetően rögtönzés, de bejön. Aztán a második ciklusban egy kicsit megtörik lelkesedésem, röpke szugesszió után előadja magát, mint rodot, egyébként elég hitelesen és technikailag is figyelemreméltóan, sőt humorosan. Mégis az egész egy kicsit öncélúnak tűnik, kilóg a lóláb, értem én, hogy ez itt egy mix, sőt pantomix, de akkor is, a keverés veszélyes dolog, nagyon jól is el tud sülni, de itt, most nem.  Hiányzik a műsorból a szál, ami az egészet egységgé fogná össze, így marad az egyébként önmagában nagyon szórakoztató darabkák mozaikja. Legközelebb.

sol