CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. oktĂłber 13., szerda 07:34


Sopronért Program a címe Firtl Mátyás, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőjelöltje meghirdetett programjának

Firtl Mátyás: Sopronért Program

Firtl Mátyás: Sopronért Program

Sopronért Program a címe Firtl Mátyás, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőjelöltje meghirdetett programjának, amelyet a polgárokkal széles körben folytatott beszélgetések alapján fogalmazott meg, és amely a város fejlődését meghatározó öt fő cselekvési irányt jelöl meg, amely Sopron kiváló adottságait veszi figyelembe és a régiós jövőképhez illeszkedik. A programot a soproni Európai Parlamenti képviselők is támogatják.

Firtl Mátyás az alábbi pontok szerint hirdette meg programját:
1. Sopron legyen – oktatási, kulturális, sport, borászati, turisztikai, kereskedelmi, közlekedési, közigazgatási, egészségügyi – régió központ!
2. Az Európai Unió belső államhatárai szűnjenek meg!
3. Sopronban a legfontosabb közintézményeket és közszolgáltatókat ne privatizálják! - A kórház, az egyetem, a víz- és csatornaművek, a távfűtés, a szemétszállítás, a tömegközlekedés maradjon közösségi tulajdonban.
4. A Deák tér szépüljön meg! - A pénzügyi támogatás érkezzen Sopronba, a felújítás pedig a soproni polgárok véleménye és szándéka szerint történjen!
5. A kistelepülések ne sorvadjanak el! - A falvakban legyen posta, orvos, iskola, bolt, közlekedési lehetőség.