CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. oktĂłber 13., szerda 23:17


Kalmár Istvánnak, az MSZP soproni elnökhelyettesének sajtóközleménye Firtl Mátyás programjáról

MSZP: ,,Sopron fekete napja'

Sopron fekete napja:
Kalmár Istvánnak, az MSZP soproni elnökhelyettesének sajtóközleménye
2004. október 13.

,,A 2004. április 23-a Sopron városának fekete napja volt. Ezen a napon jelent meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elvi nyilatkozata, mely szerint a Nyugat-Dunántúli Régió központja Győr legyen – és ne Sopron. A javaslatot Szakács Imre, a közgyűlés fideszes elnöke terjesztette be, Firtl Mátyás támogatásával, aki segíti őt a győri politizálásban" - hangzik Kalmár István sajtóközleménye, amely Firtl Mátyásnak a közelmúltban közzétett választási programjához kapcsolódik.
,,Mindazok után, hogy Firtl Mátyás megszavazta Győrt régióközpontként, tegnap a Kisalföldben megjelent öt elgondolásából három azonnal érvénytelenné vált, illetve behelyettesíthető – hangoztatja az MSZP nevében a helyi alelnök Kalmár István, aki az átfogalmazott változatot is közzéteszi.
Így Kalmár szerint ,,Firtl Mátyás áprilisban még azt követelte", hogy ,,Győr legyen régió központ, Győrben a ne privatizálják a legfontosabb közintézményeket és közszolgáltatókat és a győri Széchenyi tér szépüljön meg." .
Az MSZP sajtóközleménye mindezekhez hozzáteszi Széplaki Tamás megyei MSZP-s képviselő volt az egyetlen, aki nemmel szavazott az előterjesztésre.
(cyberpress)