CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. október 14., csütörtök 22:49


Sopronban ülésezett a Megyei Védelmi Bizottság

Sopronban ülésezett a Megyei Védelmi Bizottság

Huszonhat település polgármestere és jegyzője kapott meghívást a Megyei Védelmi Bizottság mai ülésére, amelyet Sopronban, a Városházán tartottak..
Minden honvédelmi körzetben évenként megtartják a katasztrófavédelmi továbbképzést, amely az aktuális feladatokkal, az új törvényekkel, szabályzatokkal ismerteti meg a résztvevőket. A foglalkozásokon több megyei szervezet – a Kataszrtófavédelmi Igazgatóság, a Vízügyi Igazgatóság, a Közútkezelő Kht. és a Magyar Honvédség – képviseltette magát.

A program keretében Tóth Gábor vezető-főtanácsos, HM VH megyei referense, MVB titkár a védelmi felkészítés és országmozgosítás 2004. év feladatait értékelte, továbbá a 2005. évi feladatait ismertette meg a hallgatósággal; további témák között szerepeltek a védelmi bizottsági elnökök, polgármesterek a katasztrófavédelmi tevékenységeinek tervezése, koordinálása és végzése.. Tájékoztató hangzott el az önkormányzatok okmányrendszerében várhatóan bekövetkező változásokról, és a jelenleg érvényben lévő, kidolgozott okmányokat is bemutatták, továbbá azok naprakészen tartásával kapcsolatos feladatokat is megtárgyalták.
A téli időjárásra való felkészüléshez a rendkívüli időjárásból adódó feladatok számbavétele is részét képezte az előadás-sorozatnak, és szó esett a kistérségek tevékenységének összehangolásáról is, amelyre a károk megelőzése érdekében van szükség.
Az aktuális feladatok között szerepelt a vízkárelhárításra történő felkészülés, továbbá több, előre írásban jelzett problémát is megtárgyaltak a résztvevők az előadókkal.
Inkább gyakorlati jellegű a konzultáció, nem elméleti előadások sorát jelenti - mondta Tóth Gábor vezető-főtanácsos, aki sikeresnek értékelte a továbbképzést.
(cyberpress)