CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. október 15., péntek 09:50


Fertőszentmiklós: Lengyel menekültekre emlékeznek ma- A Soproni Líceum Társulat nyilvános évadnyitója- A Magyar Festészet Napja : két napos rendezvényen

Események, programok

Lengyel menekültekre emlékeznek Fertőszentmiklóson ,,lengyel Mária" köszöntése alkalmából ma délután öt órakor a fertőszentmiklósi római katolikus templomban lengyel misét tartanak. A soproni Magyar-Lengyel Baráti Társaság szervezésében a találkozó délután négy órakor a temetőben a valamikori lengyel menekültek sírjainak megkoszorúzásával kezdődik, majd a misét követően a katolikus népházban tartanak ünnepi megemlékezést a II. világháborús lengyel menekültek emlékére, még élő szemtanúk visszaemlékezésével..
Kapcsolódó cikk:
Magyar-Lengyel Baráti Kör: gazdag és színvonalas programok

A Soproni Líceum Társulat nyilvános évadnyitója A Soproni Líceum Társulat nyilvános évadnyitójára kerül sor az Avantgarde Művészeti Klubban, szombaton, október 15-én, este fél 7 órától a Selmeci u. 2. szám alatt.

A Magyar Festészet Napja A nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete a magyar Festészet Napja alkalmából, szombaton és vasárnap rendhagyó hétvégét tart a Festőteremben (Sopron, Petőfi tér 8.). A megnyitóra szombaton, október 16-án, 10 órakor kerül sor.

A programban, többek között a soproni művészeti képzés múitja és jelene címmel kiállítás nyílik. Fess!: nyitott műhely Farkasinszki Bence III. éves hallgatóval. Színek születése performance: Kiss Márton, Kovács György, Vörös Béla, Szabó Tamás, Szeles Péter II. éves hallgatókkal - ... vagy ... vagy performance - Nagy Róbert médiművésszel. Virtuális művészeti séták- Budapest, Bécs, Velence, Berlin, Párizs ...– is várják a látogatókat, és albumok, folyóiratok.
Mátrai Péter cserépzenével lép fel.