CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 17., vasárnap 17:10


A Fidesz Nyugdíjas Tagozata az időspolitikát bírálta

Harrach Péter Firtl Mátyást ajánlotta a választóknak

Harrach Péter Firtl Mátyást ajánlotta a választóknak
A Fidesz Nyugdíjas Tagozata az időspolitikáját bírálta

Megbecsülést a nyugdíjasoknak! címmel Firtl Mátyás, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség képviselőjelöltje vendégeként Aszódi Pál, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Nyugdíjas Tagozatának elnöke, Harrach Péter, országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke, a MKDSZ elnöke és Németh Viktor, a Nyugdíjas Tagozat megyei elnöke tartott előadást Sopronban 2004. október 16-án, szombaton a Wrenkh Ede Közösségi Házban.

A rendezvényen részt vett Dr. Szájer József, Európai Parlamenti képviselő, aki beszámolt Európai Parlamenti munkájáról.
- Az időspolitika jóval több, mint nyugdíjpolitika - fejtette ki előadásában Harrach Péter, országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke, aki a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnökeként élesen bírálta az MSZP-kormány idősügyi és szociális politikáját, a szociális intézmények rekonstrukciójának elmaradását, a fogyatékosok életkörülményeit jobbító intézkedések hiányát, és több, a szociális szférát sújtó, megszorító intézkedést.
- Nincs elfogadható családképe a baloldalnak, ezért nincs családpolitikája sem a kormánynak, illetve a családpolitikát összetéveszti a szegénypolitikával - vélte Harrach Péter.
Harrach Európában példanélkülinek nevezte azt a helyzetet, hogy egy parlamenti képviselő ,,újabb mandátumért indul". Megjegyezte: a Parlament alelnökeként Kránitz Lászlót egyszer sem volt alkalma hallani a országgyűlésben, ezért sem érti jelölésének okát.
Aszódi Pál szerint az Európai Parlamentbe bekerült képviselők nem váltak érdemtelenné a 2002-ben megszerzett mandátumukkal szemben, hanem EP-képviselőként továbbra is a nemzetet szolgálják, ezért – Aszódi szerint – a volt szövetségeseknek – köztük az MDF-nek – ellenjelöltet indítani az eddigi fideszes egyéni helyekre, több mint bomlasztás.
Harrach Péter kifejtette: a Fidesz az Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel együtt közösségre épülő társadalomban gondolkodik, amelynek tagjai biztonságban élnek. A családpolitikájuk is a biztos és stabil társadalom szolgálatában áll.
(cyberpress)