CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 17., vasárnap 17:11


Az MDF és a szövetség Sopronért Egyesület egyóüttműködési megállapodást írt alá

Dávid Ibolya Ágfalván kampányolt

Dávid Ibolya Ágfalván kampányolt
Az MDF és a szövetség Sopronért Egyesület egyóüttműködési megállapodást írt alá

A 2004-es novemberi időközi választásra együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Demokrata Fórum a Szövetség Sopronért Egyesülettel.
Az aláírásra ma Ágfalván került sor.
Az MDF soproni szervezete nevében Borbély József elnök, a Szövetség Sopronért Egyesület részéről Szekeres Csaba elnök írta alá a megállapodást, amely értelmében Szövetség Sopronért Egyesület támogatja az MDF kampányát és jelöltjét az időközi választásokon.

,,A politikában kellenek a partnerek, kellenek a barátok." - jelentette ki Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke. Hozzátette: ,,A Magyar Demokrata Fórum nem alattvalókat keres a maga politikájához, hanem olyan csoportokat és olyan embereket, akikkel egy közös célért, a korszerű konzervativizmusért tud tenni." - fogalmazott az MDF-elnöke.

Szekeres Csaba, a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke és Borbély József, az MDF helyi elnöke között Dávid Ibolya pártelnök, és az MDF jelöltje, Nagy Tamás

Dr. Borbély József, a MDF soproni szervezetének elnöke szerint ,, jó, korrekt együttműködés alakult ki az MDF soproni szervezete és a Szövetség Sopronért Egyesület között."

Borbély hozzátette: ,,A Szövetség Sopronért Egyesület segíti a kampányunkat, kopogtatócédula-gyűjtésben, valóságos munkában is."

Szekeres Csaba a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke kifejtette: az aláírt együttműködési megállapodás tartalma ,,egy értékrend mentén foglal állást". A Szövetség Sopronért Egyesület az MDF-ben hosszú idő után megtalálta a hasonló értékrendet valló partnert- tette hozzá.

Kifejtette: A helyi politikában 1994 óta jelen lévő civil szervezet az időközi választások kapcsán, de hosszabb távon gondolkodva 2006-ig köt együttműködési megállapodást a Magyar Demokrata Fórummal.

Arra az újságírói kérdésre, amely a Szövetség Sopronért Egyesület Alapszabályában foglalt azon megfogalmazásra utalt, hogy az egyesület ,, országos pártpolitikától mentesen" látja el célját és feladatát, nem mond-e ellent az MDF kampányának támogatásával, Szekeres Csaba elnök a következőket jelentette ki:

Az előző időszakhoz képest,,2004-ben más időszakot élünk, és az Alapszabály lehetővé teszi az ilyen megállapodások megkötését".

Az említett Alapszabályból vett idézet – Szekeres szerint – ,,nem kell, hogy kikerüljön az alapszabályból," mert az MDF-el kötött együttműködési megállapodás ,,nem sérti az idézett alapszabály-rendelkezést."

,,Nincs akadálya annak az alapszabály szerint, hogy az egyesület országos politikai szervezeteket támogasson, ha ez a Szövetség Sopronért Egyesület értékrendjével összhangban van." - szögezte le Szekeres Csaba elnök.

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy második forduló esetén mely politikai erő javára lépteti vissza képviselőjelöltjét az MDF, Dávid Ibolya úgy fogalmazott: ,,Nem kétséges, a Magyar Demokrata Fórum egy korszerű konzervatív jobboldali párt és a hozzá értékrendben közelálló szervezetekkel kíván együttműködni."

A cyberpress kérdésére válaszolva, amely az MSZP-s jelöltnek a Fidesz jelölthöz intézett nyílt vitára való kihívására vonatkozott, Nagy Tamás azt válaszolta: a polgári demokráciában ,,a többpártrendszer a domináns", és ezért a választásokon minden jelöltnek ugyanolyan feltételekkel kell indulnia. Ezért Nagy Tamás úgy vélte, nem kizárólag a két nagy pártnak a vitájáról kell hogy szóljon egy jelöltek közötti vita, annál is inkább, hogy időközi választásokról van szó.

Nagy Tamás annak az igényének adott hangot, hogy a programokról szóló képviselőjelölti vitában minden induló személy részt vegyen, és – mint kijelentette – ,a demokrácia jegyében el is várja," hogy azon ő maga is részt vehessen.

(cyberpress)