CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2004. október 18., hétfő 13:15


A gépkocsi és gyalogos közlekedés a munkálatok ideje alatt is biztosított, azonban a forgalom időszakos akadályoztatása, lassítása várható az útszűkületek miatt.

Csatornázási munkálatok a Kossuth Lajos utcában

Csatornázási munkálatok a Kossuth Lajos utcában

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program 2004. szeptemberben a földmunkákkal megkezdődött. A 15,7 millió eurós beruházás az Európai Unió, a Magyar Állam és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával valósul meg 2006 december végéig.

E Program keretében a csatornázási munkálatok október közepétől a Kossuth Lajos utcában is elkezdődnek és várhatóan ideiglenes helyreállítással november végéig tartanak. Szeretnénk felhívni a területen közlekedők figyelmét a várható útlezárásokra, forgalomterelésre és kérni a türelmüket az esetenként zajjal, porral, sárral, kellemetlen szaggal is járó vezeték felújítás okozta kellemetlenségekért.

A gépkocsi és gyalogos közlekedés a munkálatok ideje alatt is biztosított, azonban a forgalom időszakos akadályoztatása, lassítása várható az útszűkületek miatt. A fennakadások, torlódások megakadályozásához az itt közlekedők segítő közreműködésére is szükség van.
A járdák és a kapubejárók továbbra is használhatók lesznek, a kivitelezést nem érintik. A buszközlekedés változatlan lesz, az érintett buszmegálló ideiglenesen 20 méterrel arrébb kerül majd.
A munkálatok ideje alatt a Táncsics Mihály utca és a Wesselényi utca közti 200 méteres szakaszon a parkolás tilos lesz.
A teljes úthelyreállítás műszaki okokból jövő év márciusában fog elkészülni, az ideiglenes úthelyreállítás során a forgalom mindvégig biztosított lesz.

A csatornaépítéssel párhuzamosan az óra környékén folytatódik a gázvezeték építés, valamint a telefon kábel kiváltása és vízvezeték rekonstrukció. A közmű rekonstrukciós munkákhoz csatlakozva – a gazdaságossági és forgalomtechnikai lehetőségeket mérlegelve - még idén önkormányzati beruházásban megkezdődik az óra környékén a korforgalom építés is. A téli időjárásra tekintettel természetesen csak a közműépítéshez csatlakozó, a műszaki és gazdasági indokokkal alátámasztott munkák kerülhetnek elvégzésre.

Az összehangolt munkálatok a minél rövidebb ideig tartó forgalomkorlátozások érdekében az érintett szakaszokon túl is forgalomváltozásokat jelenthetnek mind a Kossuth Lajos utcában, mind pedig a környező utcákban.
A lakosság megértését és együttműködését előre is köszönjük!

Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Iroda, telefon: (99)-515-125,
(Double Decker információ)