CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. oktĂłber 19., kedd 15:57


Díjkiosztó - telefonokkal


Eredményhirdetés a programozói versenyen

Díjkiosztó - telefonokkal


A Sun Microsystems és a Nokia Hungary Kft. 2004 májusában meghirdetett mobil Java fejlesztői versenyén "Játék” és „Alkalmazás” kategóriában is ítéltek oda díjakat.

Alkalmazás kategória: Magyar Attila és Csepely Dénes első helyezést ért el Synapse című közös pályázatukkal. Második helyezést Fodor Szabina pályázata kapott.A versenyző a magyar felsőoktatásban leginkább használt Neptun Hallgatói Információs Rendszer mobiltelefonos változatát készítette el.

Játék kategória: első helyezett Bátfai Erika, az Eurosmobil Játék- és Alkalmazásfejlesztő Bt-től. Játékának címe: Ha hívsz, támadok!. A játékosok az 1848-as szabadságharc tavaszi hadjáratát harcolhatják végig egész csapatokat vezérelve, stratégiai megbeszéléseket tartva stb. Második helyezett: Irányi Csaba lett X-Paintball játékával az E-Corvina Kft. képviseletében, a harmadik helyezést pedig Tabányi József érte el NetDesertStorm alkalmazásával, amelyben a játékosok egy sivatagi háborúban mérhetik össze erejüket.

Patyi Árpád mobil EKG diagnosztikai alkalmazása különdíjat kapott.

Ötvenet meghaladta a jelentkezők száma, míg azután a valóban és időre beérkezett pályaművek száma 16 lett. A határidőn túl érkezőket nem tudták értékelni.

Az első helyezettek nagy teljesítményű Sun szervert, munkaállomást, fejlesztői szoftvercsomagot, valamint egy felső kategóriás Nokia mobiltelefont nyertek; a második helyezettek Sun munkaállomást és fejlesztői programcsomagot, a harmadik helyezettek pedig szoftvereket vehettek át, összesen mintegy 8 millió forint értékben. A különdíjat nyert alkalmazás fejlesztőjét szoftvercsomaggal díjazta a Sun.

Ma már nem különleges a nagy kijelző-felületű, megfelelő nagyságú memóriával rendelkező mobiltelefon - s a 3G is már itt van a küszöbön. Aki programozással foglalkozik, megéri elgondolkodnia, ne specializálódjon-e éppen mobiltelefonokra írott programok fejlesztésére - a közismert, széles körben használt Java nyelven.



A kép forrása: Tanfolyami anyag a BME-n

Sebők Lili