CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. oktĂłber 19., kedd 21:33


Megjelent a Nyugat-Hírmondó októberi száma

Megjelent a Nyugat-Hírmondó októberi száma

A napokban vehetik kézbe az érdeklődő olvasók a Nyugat-Hírmondó című megyei kulturális és hírújság legfrissebb, októberi számát.
A lap hasábjain képes beszámoló található a Napra-Forgó Közalapítvány által szervezett jótékonysági kerékpártúráról, a jánossomorjai városavató ünnepségről. A közelgő nemzeti ünnep, október 23-a több írás témáját is adja.
Ezek közül a főszerkesztő által jegyzett ’56 mártírjai közül Tihanyi Lászlónak állít emléket.

Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke a Megyei Védelmi Bizottság legutóbbi üléséről, Firtl Mátyás általános alelnök pedig a felügyelete alá tartózó megyei fenntartású szociális intézményekről, az ott folyó fejlesztésekről adott rövid tájékoztatást.

További írások a megyei közútjainak áldatlan állapotáról, az iskolatej program anomáliáiról, a jövő évi költségvetés miatt aggódó önkormányzatokról szólnak.

Az eddigi hagyományt követve rövid, színes híradások olvashatók a megye településein az elmúlt hetek során történt eseményekről.
Számos, most aktuális – önkormányzatokat és civil szervezeteket érintő - pályázati felhívás is megtalálható a 16 oldalas, ingyenes kiadványban.
(Nyugat-Hírmondó kulturális és hírújság; kiadja a Harmónia Művészeti Központ, Győr-Moson-Sopron Megye)
P.Z.