CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. oktĂłber 20., szerda 20:03


Az SZDSZ olyan országot akar, ahol nem kell félni, ahol érvényesülnek a jogállami normák, ahol a gazdaságpolitika nem a klientúra-építést szolgálja és, ahol nincs korrupció - fejtette ki Fodor Gábor

Fodor Gábor SZDSZ-es képviselő Kóczán Zoltán mellett kampányolt

Fodor Gábor SZDSZ-es képviselő Kóczán Zoltán mellett kampányolt

- Az SZDSZ a 2002-es választáskor meghirdetett célja volt, és felhatalmazást kapott a választóktól is arra, hogy fellépjen a Fidesz által felépített Magyarország-képpel szemben. - mondta Fodor Gábor az SZDSZ országos ügyvivője, parlamenti képviselő Sopronban.


Kóczán Zoltán, Fodor Gábor és Kertész Zoltán
Az SZDSZ olyan országot akar, ahol nem kell félni, ahol érvényesülnek a jogállami normák, ahol a gazdaságpolitika nem a klientúra-építést szolgálja és, ahol nincs korrupció - fejtette ki Fodor Gábor 2004. október 20-ai sajtótájékoztatóján, amelyen résztvett Kóczán Zoltán, az SZDSZ egyéni országgyűlési képviselőjelöltje, Kertész Zoltán az SZDSZ kampánytanácsadója.

Fodor Gábor úgy fogalmazott: a közelmúltbeli kormányfőváltásra azért került sor, ,,mert az SZDSZ elégedetlen volt a kormány teljesítményével", ,, a választók érdekeit és a választók akaratát" szolgálta az, ami történt- mondta a politikus.

- Az SZDSZ két fő programelve, – az adócsökkentés és az olcsó állam – szerint elfogadhatatlan és nem eurokonform, hogy a megyének egy elnöke, és négy alelnöke van, és többen is országgyűlési képviselők - mondta Kertész Zoltán, aki szerint az EU-ban a régiókat és a kistérségeket ismerik el, ezért ,,a megyének nincs jövője". - jegyezte meg.

Kóczán Zoltán az önkormányzatiság elvének érvényesülését tartja fontosnak; a képviselőjelölt hangsúlyozta: az adóknak az önkormányzatoknál kellene maradniuk, azért, hogy az önkormányzatiság ne az államtól, illetve a települések pártszimpátiájától függjön. Az MSZP-jelölt ügyében kialakult helyzetről szólva, amely szerint a megye területi választási bizottság is elutasította Kránitz jelöltségét, Kóczán Zoltán részletesen kifejtette a tegnapi sajtónyilatkozatban már közzétett álláspontját.

(cyberpress)