CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 22., péntek 17:32


A város eddigi megoldatlan ügyeinek a kezelésével, és a város felemelkedését biztosító jövővel szeretne foglalkozni.

Firtl Mátyás (FIDESZ) sajtóközleménye

Firtl Mátyás (FIDESZ) sajtóközleménye

Sajnálatosnak tartom, hogy Kránitz László képviselőjelölt (MSZP) a választási kampányban láthatóan a botránypolitizálásban érdekelt - hangzik Firtl Mátyás sajtóközleménye, amely szerint a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje ,,továbbra is a soproniakkal és a Sopron környéki emberek napi gondjainak minél előbbi megoldásával, a város eddigi megoldatlan ügyeinek a kezelésével, és a város felemelkedését biztosító jövővel szeretne foglalkozni.".

Firtl Mátyás az őt ért támadássorozatot ,,érthetetlennek, annak hangnemét és stílusát Sopronhoz méltatlannak és elfogadhatatlannak" tartja.
,,A munkát vállaltam és vállalom, a támadásokat viselem."- szól a közlemény. A képviselőjelölti vitára Firtl Mátyás készen áll.

Firtl Mátyás úgy véli , hogy az MSZP képviselőjelöltje ,,a város és az emberek konkrét problémáiról" tereli el a figyelmet.
,,Az emberek immár olyan mindennapossá vált gondokkal küzdenek, amelyek az elmúlt két év kormányzásának a következményei, és amelyekre Kránitz László úr MSZP-s országgyűlési képviselőként sajnos nem lehet büszke." - fogalmaz.
Leszögezi: ,,A soproniságát az Európai Parlamentben is büszkén vállaló Szájer Józseffel együtt Sopron lehetőségeinek kiaknázására és bővítésére szeretnénk fordítani erőinket."
Ugyanakkor hangsúlyozza: számít Kránitz László országgyűlési képviselő (MSZP) együttműködésére a Sopron Európa Kulturális Fővárosa 2010 cím elnyerésében, amiben egyúttal Hiller István kulturális minisztert arra kéri, hogy ,,érezze kötelességének Sopron támogatását a város jövője szempontjából oly fontos Európa Kulturális Fővárosa 2010 cím elnyerésében."