CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 24., vasárnap 02:08


Az ünnepi közgyűlés szónoka Firtl Mátyás, megyei alelnök volt.

A megye Sopronban ünnepelt

A megye Sopronban ünnepelt

Idén a leghűségesebb város, Sopron adott otthont a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatának az '56-os forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett ünnepi megemlékezésnek.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat idei ünnepi közgyűlését a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartották.

Az emelkedett hangvételű megemlékezés ünnepi szónoka Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke volt.
Firtl Mátyás szólt a terror éveiről, felidézte a soproni október 23-i eseményeket, felevenítve saját, személyes soproni emlékeit.
Firtl Mátyás beszédében hangsúlyozta: 1956 azt üzeni: őszinte hazaszeretetre és összefogásra van szüksége a magyarságnak.
A Liszt Ferenc Kulturális és Konferenciaközpontba meghívást kaptak a települések önkormányzatai és számos vendég, közöttük Pozsony megye önkormányzatának elnöke, dr. Pápai Lajos megyés püspök és dr. Szájer József európai uniós képviselő.

Az emlékműsorban közreműködött a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar, Dárdai Árpád karnagy vezényletével, Almási Melinda (vers), Balogh Márton (vers), Horváth Ildikó (narrátor), Láng Dávid (hegedű), Tóth András (vers), Tóth Emese (hegedű).

T.É.