CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 24., vasárnap 23:39


A szocialista pártelnök helyi értelmiségiekkel, vállalkozókkal, véleményformálókkal találkozott.

Hiller István Sopronban

Hiller István Sopronban

Kránitz László, az időközi választásokon az MSZP soproni jelöltje, 2004. október 24-én Hiller Istvánt, az MSZP elnökét látta vendégül a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Liszt teremében, ahol a szocialista pártelnök helyi értelmiségiekkel, vállalkozókkal, véleményformálókkal találkozott.

Kránitz László szólt arról, hogy az újonnan megválasztott pártelnök Hiller István soproni, ismeri szülővárosa gondjait.

A képviselőjelölt programjáról elmondta, hogy tartalmazza, mit kell tenni ma a város továbbfejlődése érdekében.
Kifejtette: programja nem csak az övé, hanem a városvezetésé és a több száz soproni véleményező és javaslattevőé, az új pártvezetéstől a reálisan megvalósítható programok támogatását várja.

Hiller István a szocialista pártról, az országról, Sopronról kívánta megosztani gondolatait a megjelentekkel.

A politikus megítélése szerint az MSZP az elmúlt tizenöt év legsikeresebb pártja, egyedüli párt amelyik a rendszerváltoztatás óta két országgyűlési választást nyert, és egy évben megnyerte a parlamenti és önkormányzati választásokat.

Hiller István úgy gondolja, a rendszerváltás lassan befejeződő korszakának a Magyar Köztársaság Európai Uniós időszakában az MSZP akkor lesz sikeres, ha képes változni. Ez jellemezte az elmúlt negyed évet és az elmúlt 2 hónapot sajátos inztenzitással, ennek erdményeként a kormánykoalició egy „nagyon komoly esélyt csinált, nem kapott!” hogy 2006-ban megnyerje a választásokat.

A pártelnök kifejtette: nyitott, érthető és szerethető pártot akar, ez elnyerte az MSZP elektorainak és talán a szélesebb közvélemény bizalmát is, az MSZP egy reagáló,védekező, defenzív pártból egy nyitott, erős, aktív, kezdeményező párttá tudott válni.

A politikus biztos abban is, hogy nem az ellenzék nagyobbik pártjához, nem általában az ellenzékhez kell hasonlítani a szocialista pártot, hanem a helyi, konkrét dolgokkal kell foglalkozni. A szocilaista párt politikája elég világosan, lebolntva fogja közölni, hogy mi az amit akar, ezért van szükség a jelenlegihez hasonló találkozókra

Az időközi választással kapcsolatban Hiller István kiemelte: „Mi egy világos programmal rendelkező kampányt folytatunk. Az a vitaanyag amit a képvuiselő-jelölt letett az asztalra, a kormány támogatását élvezi. Ennek részleteiről a korábbiakban beszéltünk. Ennek van financiális fedezete!”

Utalva a nemrég lezajlott pártbeli tisztújításokra, a szocialista pártelnök hangsúlyozta: „Függetlenül a kortól, ha egy városnak úgy hozza a sorsa, hogy az ország miniszterelnöke, a kormányzó párt elnöke, a parlamenti képviselők közül jónéhányan, a kormányzó párt vezető testületének az elnöke soproni, és érzelmileg is kötődik a városhoz, akkor hiba lenne ha ezt az egészet nem használná ki!”

A Hiller István szólt arról: tudja, hogy Sopron pályázik az Európa Kulturális Fővárosa 2010. címre. Kulturális miniszterként pályáztatni kívánja a városokat, amennyiben Sopron nyerné el a megtisztelő cím használatának lehetőségét, javasolja az események szervezésében megszerzett Graz-i tapasztalatok megismerését a most szabaddá vált határ kínálta lehetőségek kiaknázására.

A továbbiakban a szocialista pártelnök kötetlen beszélgetést folytatott önkormányzati képviselőkkel, vállalkozókkal, majd a program zárásaként lakossági fórumon vett részt.

tsz