CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

1999. november 21., vasárnap 00:00


"Óvónők, szülők és gyerekek tüntettek tegnap óvodájuk bezárása ellen a soproni önkormányzat épülete előtt..."

tüntetés

Óvisok és szülők tüntettek Sopronban
 

Óvónők, szülők és gyerekek tüntettek tegnap óvodájuk bezárása ellen a soproni önkormányzat épülete előtt. A polgármester létszámhiányra hivatkozik.
Óvosai dolgozók és a gyerekek szülei vonultak tegnap a soproni önkormányzat elé. A kisebb tüntetés az egyik soproni óvoda bezárása miatt volt. Az önkormányzat a kevés gyerekre hivatkozik, a szülők viszont nem értik: miért pont ezt az óvodát szemelték ki.
A mi gyerekeink nem akkor sírnak, amikor visszük őket, hanem amikor el akarjuk hozni az oviból - mondta felháborodva Kondor Ernő(30) apuka.
- Családias a légkör, jó a közösség. Nem akarom máshová vinni a fiamat csak azért, mert az önkormányzatnak anyagi gondjai vannak. Egyébként úgy hallottam, külföldieknek próbálják elpasszolni az óvoda épületét, így akarnak pénzhez jutni.
Voloscsuk Beáta(24) ovónő szerint máshol kellene körülnéznie az önkormányzatnak. - A mi óvodánk 100%-osan kihasznált, sokszor máshonnan hoznak ide gyerekeket, mert jó hírünk van a városban. Régi szép belvárosi épületben vagyunk, lehet, hogy épp ez a baj.