CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 25., hétfő 08:25


Konferencia és együttműködési megállapodás

'Magyar régiók összefogása az M86-M9 és az M6-M56 gyorsforgalmi utak fejlesztéséért

"Magyar régiók összefogása az M86-M9 és az M6-M56 gyorsforgalmi utak fejlesztéséért"

2004. október 28-án, csütörtökön, Szekszárdon, a Vármegyeháza Díszterme (Szekszárd, Béla tér 1.) ad otthont a "Magyar régiók összefogása az M86-M9 és az M6-M56 gyorsforgalmi utak fejlesztéséért" című rendezvénynek.
A tanácskozás a szervezők szándékai szerint hozzájárul ahhoz, hogy az Európai Unió történelmi bővítése után kiegyensúlyozott közlekedési hálózat alakulhasson ki Közép-Európában, hogy megvalósuljon Közép-Európában és Magyarországon az észak-déli közlekedési folyosók megerősítése, valamint létrejöjjön a Budapesten kívüli déli területek nyugat-keleti összekötése, továbbá erősödjék Magyarország régióinak és ezáltal az egész magyar gazdaságnak a nemzetközi versenyképessége.
A programban Frankné dr. Kovács Szilvia, a Tolna Megyei Önkormányzat elnökének köszöntőjét követően a Nyugat-dunántúli, a Dél-dunántúli és az Észak-dunántúli régió képviselőinek előadásai következnek, majd Dr. Lamperth Mónika Belügyminiszter előadása.
Egy, a régiós összefogását elősegítő együttműködési megállapodás aláírására is sor kerül, amelyen résztvesz Dr. Lamperth Mónika, belügyminiszter, dr. Szakács Imre, Dr. Kékes Ferenc és Dr. Balogh László.
További információk a http://www.westpa.hu oldalon találhatók.
(cyberpress)