CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2004. október 25., hétfő 18:21


Utak a tudomány világába, a világ tudományába

Utak a tudomány világába, a világ tudományába

A Tempus Közalapítvány, a World Academy of Young Scientists (WAYS) és a Magyar Innovációs Szövetség október 26. és november 9. között az ország kilenc nagyvárosában egész napos programsorozatot szervez Utak a tudomány világába, a világ tudományába címmel.

A rendezvénysorozat mindenki számára elérhető és közérthető módon mutatja be a tudományos életpályát, a kutatói mobilitási hálózatot és portált, valamint a fiatal tudósok helyzetét, lehetőségeit és problémáit.
Pontos időpontok és helyszínek:
2004. október 26. Pécs, Kaposvár
2004. október 27. Szeged
2004. október 28. Debrecen
2004. november 2. Miskolc
2004. november 4. Győr, Sopron
2004. november 8. Budapest
2004. november 9. Veszprém.
A különböző helyszíneken az érdeklődők részt vehetnek Magyar Kutatói Mobilitási Központok Hálózatának regionális információs napjain, valamint kerekasztal-beszélgetések során bekapcsolódhatnak a fiatal tudósokat, különböző tudósgenerációkat, a társadalom és tudomány kapcsolatát érintő kérdések megvitatásába. Kiegészítő programként - elsősorban középiskolások számára -, laborlátogatásokat szerveznek a kutatói, vállalati K+F tevékenység, valamint a legújabb tudományos eredmények megismertetésére.
Részletek és jelentkezés a www.waysnet.org/mff, illetve a www.tpf.iif.hu/pages/subpage/index.php?id=465&lang_type=hu címen.
(Educatio Press)